Afbeelding
Foto: DAY1

Bredase topjudoka Roy Meyer sprint op sokken uit auto om winkeldief aan te houden

Door: Bregje Kop Politie

BREDA/ROTTERDAM - De Bredase topjudoka Roy Meyer heeft afgelopen week de Rotterdamse politie geholpen een winkeldief aan te houden. De dieven zouden voor ongeveer 80 euro aan voedsel hebben gestolen bij een supermarkt in het centrum. 

Afgelopen week reden Rotterdamse agenten van de Coolsingel richting het Hofplein. Op dat moment vond er een winkeldiefstal plaats bij een supermarkt op de Coolsingel. Hierbij zouden twee verdachten betrokken zijn, die voor ongeveer 80 euro aan eten stalen. Toen de beveiliger van de super het tweetal aansprak, sloegen zij al rennend op de vlucht. Na een korte achtervolging wist de beveiliger één van de verdachten te pakken. De ander ging ervandoor. 

Op dat moment reed de Bredase topjudoka Roy Meyer nietsvermoedend door Rotterdam. Toen hij zag dat de verdachte van de winkeldiefstal probeerde te ontkomen, twijfelde Meyer geen moment: hij sprong op zijn sokken uit de auto en ging de verdachte achterna. Hij wist de verdachte al snel met een ippon naar de grond te werken. De politie kon het later van Roy overnemen. 

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. “Een mooi voorbeeld van hoe hulp uit onverwachte hoek kan komen”, aldus de Rotterdamse politie. 


Foto: Politie Rotterdam Centrum