Afbeelding
Foto: BAK Boemeldonck

VVD ondersteunt oproep van BAK Boemeldonck: ‘Geen doorstroomtoets tijdens carnaval’

Door: Bregje Kop Politiek

BREDA - De Bredase VVD ondersteunt de oproep van BAK Boemeldonck aan de minister om de periode van toetsing in het basisonderwijs volgend jaar te verruimen. “Carnaval is van enorm belang voor de saamhorigheid in de stad en dorpen, en de jeugd is hier een belangrijk onderdeel van.”

Onlangs maakte de minister van onderwijs bekend dat de nieuwe doorstroomtoets, die vanaf volgend jaar in plaats van de eindtoets basisonderwijs (voorheen Cito-toets) wordt afgenomen, gepland staat in de eerste weken van februari. En dat valt precies tegelijkertijd met carnaval. In reactie op dit nieuws riepen meerder Limburgse carnavalsverenigingen de minister op om de toetsingsperiode te verruimen. En ook de BAK van Boemeldonck deed een oproep aan de minister. 

“Als Bredase VVD ondersteunen wij deze oproep van harte”, laat de partij weten. “Veel kinderen zijn in die weken druk bezig met het afmaken van hun wagen. Carnaval is van enorm belang voor de saamhorigheid in de stad en dorpen, en de jeugd is hier een belangrijk onderdeel van”, aldus VVD Breda. “Daarnaast blijkt dat de week voor carnaval veel kinderen moeite hebben om zich te concentreren op school, waardoor de doorstroomtoets ook minder goed gemaakt zou kunnen gaan worden. Hierom willen wij het college oproepen om, gezamenlijk met andere gemeenten uit de omgeving, de oproep van de carnavalsverenigingen te steunen.”