Afbeelding
Foto: F. Schrauwen

Wie wil de trechterbaby hebben? Kunstwerk wordt geveild voor goede doel

Algemeen

BREDA - In 2020 was de Trechterbaby in Breda groot nieuws. Ineens had het bekende rode kunstwerk langs de A27 namelijk een zoontje gekregen. Die blauwe trechterbaby stond afgelopen jaren op verschillende locaties, en wordt nu geveild voor het goede doel.

Op vrijdagavond 13 januari houdt SGC ’t Lestogenblik een veiling om geld in te zamelen voor het carnavalsfeest in het Ginneken. Tijdens die veiling zullen allerlei objecten worden geveild. En één daarvan is de ‘trechterbaby’ die afgelopen jaren op verschillende plaatsen in Breda te zien was, nadat hij in 2020 bij de Trechterman op de A27 was gezet. 

Het bekende kunstwerk is in coronatijd gemaakt door Frido Schrauwen. “De baby heeft op menig plek in Breda gestaan. Frido Schrauwen heeft dit kunstwerk geheel belangeloos beschikbaar gesteld. Na carnaval kan het door uw bod een definitieve plaats krijgen op uw locatie”, laat SGC ’t Lestogenblik weten.

Het goede doel van de veilig is het carnavalsfeest in het Ginneken. “De opbrengst van deze veiling wordt in zijn geheel daarvoor gebruikt zodat de opgebouwde tradities van de afgelopen jaren blijven voortbestaan.”

De veiling wordt gehouden op vrijdagavond 13 januari 2023, Erasmusweg 24 in Breda. De aanvang is om 19.30 uur.