Hurley paar maten te groot voor Breda-D1

Hockey

BREDA/AMSTELVEEN - De beoogde stunt die Dames1-coach Erik Verzijden mee wilde pakken uit Amstelveen tegen Hurley, strandde voortijdig in een 9 - 1 nederlaag. Ondanks de enorme nederlaag is Verzijden zeker niet boos of teleurgesteld. “We zijn strijdbaar gebleven en zijn de hele tijd blijven hockeyen”, aldus Verzijden.

Het feit dat Hurley net is gedegradeerd verzacht de pijn van het verlies voor de Bredase dames. Het enige dat Verzijden zijn team aanrekent, is dat het wel degelijk een aantal succesvolle aanvallen had waar een goal uit had kunnen komen. “Er waren veel goede mogelijkheden, maar dan wordt er net vergeten te scoren.”

Ook het aantal tegengoals had niet zo groot hoeven zijn. Wederom zag Verzijden dat persoonlijke fouten de oorzaak waren van de negen tegentreffers. “In de eerste minuut kregen we al een tegengoal te verwerken door een persoonlijke fout. Dat herhaalde zich daarna nog zo’n vier keer. Daarna werd het gewoon erg lastig.”

Aanvoerster Joni van Loon poetste de nul-stand nog netjes weg door uit een aanval de 5 - 1 te scoren. Maar daarna bleek Hurley gewoonweg een maatje te groot voor de Bredase dames. Verzijden besefte zich. “Zelfs met de bal was Hurley veel sneller. Voor ons begint de competitie aanstaande zondag als we tegen eerste damesteam van EHV uit onze klasse spelen.”