Niet sprankelend, wel ruime winst Zwart-Wit

Hockey

BREDA/SCHIJNDEL – De 1-7 op het scorebord deed vermoeden dat Zwart-Wit zondagmiddag zomaar over Hopbel heen was gewalst. Toch was dat niet zo, stelde trainer Bart-Neutkens.

Zwart-Wit kwam al we snel op een 0-1-voorsprong door een goal van Jesse van Minde. Een paar minuten later werd het 1-1. “En dan moet je maar net de 2-1 weten te maken”, wist Neutkens. Die kwam ook wel, nog voor rust ,net als de 3-1, maar toch. “Hopbel is een ploeg die echt altijd blijft gaan en het een tegenstander op die manier lastig kan maken.”

Door het harde werken moest Zwart-Wit attent blijven. In de tweede helft voerden de Bredanaars de score op tot 1-7. “Keurig, maar we speelden niet altijd even verheffend”, meende Neutkens. “Dat wisten de spelers ook. Die waren heel kritisch. Zo had het technisch veel beter gekund.”

Zwart-Wit scoorde zes velddoelpunten en een strafcorner.Naast Jesse van Minde scoorden Gijs Zwaans (1-2 en 1-4), Teun van Olphen (1-3), Sjoerd van Dongen (1-4 sc, 1-7) en Sibren van Etten (1-6).

De Bredanaars blijven door de zege meedraaien in de kop van de eerste klasse B. “Maar daar kijken we nu nog niet naar. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”