‘De bal wilde er gewoon niet in’

Hockey

BREDA – De Bredase hockeykeepster Claire Hendriks en het Nederlands zaalhockeyteam zijn met lege handen terug gekomen van het EK Dames Zaalhockey in Duisberg.

“Het is niet dat we niet goed genoeg waren. We waren er ook echt klaar voor, maar die bal wilde er gewoon niet in”, vertelt de teleurgestelde Bredase keepster Hendriks. Ze zit nu in de auto van Duitsland terug naar huis, en baalt enorm van het verlies op het EK.

Want ondanks dat de vrouwen bij alle groepswedstrijden winst boekten, lukte het hen niet de halve finale tegen Oekraïne te winnen. De strijd om de bronzen medaille tegen Duitsland verloren de hockeydames ook. “Het is niet dat we niet goed genoeg waren. We waren er ook echt klaar voor, maar die bal wilde er gewoon niet in”, vertelt de teleurgestelde Bredase keepster Hendriks.

“We gingen naar het EK met het idee om een medaille te winnen. Dus ik baal er echt van dat we niks hebben gewonnen”, zegt Hendriks. “In de groepswedstrijden waren we zeer overtuigend en ook de halve finale hadden we makkelijk moeten winnen, maar we maakten het niet af. Dat is heel zuur.”

De Nederlandse dames verloren de halve finale tegen Oekraïne met 2-3. De strijd om de derde plaats tegen Duitsland eindigde in 4-2 in het voordeel van de Duitsers.

“Ik kijk wel met een goed gevoel terug op het EK. We kunnen elkaar nog gewoon recht in de ogen aankijken”, aldus de Bredase keepster. “Ik heb er ook nog vertrouwen in, we hebben kwaliteit genoeg. Natuurlijk moeten we ons blijven vernieuwen, maar dat moet altijd.”

In de zomer begint de training voor het WK in 2011 voor de zaaldames. “We laten tijdens het WK dan zien wat we kunnen”, lacht Hendriks. “Maar nu eerst een paar dagen bijkomen, en dan in het weekend nog in de hoofdklasse hockeyen. Dan is het zaalseizoen afgesloten en begin ik bij Push weer op het veld.”