Uitsupporters komend seizoen in aquarium

NAC

BREDA – Supporters van de bezoekende clubs nemen vanaf komend seizoen plaats in een kleiner uitvak. Het nieuwe vak beslaat dan de achterste rijen van het huidige uitvak en vak I. Aan de kant van de gracht is dan plaats voor NAC-supporters. Gevolg is dat alle hekken uit het stadion verdwijnen.

>> NAC positief ondanks crisis
>> NAC laat het veld zakken

Twee keer per jaar haalt NAC de stoeltjes in het nieuwe vak H weg zodat er plaats is voor clubs die meer dan zeshonderd bezoekers meenemen.

Kortere wachtrijen
Aanpassing van het uitvak is een van de maatregelen waardoor NAC komend seizoen al meer ruimte heeft voor eigen supporters. “Bovendien is hierdoor de gehele gracht toegankelijk voor NAC-supporters en kan al het hekwerk weg”, stelt algemeen directeur Theo Mommers. “Daardoor kunnen supporters nu op alle plaatsen naar binnen. Dat gaat vanaf komend seizoen ook niet meer via de draaideurtjes maar met ‘ski-poortjes’. “Daar kun je gewoon doorlopen.” Bovendien komen er per ingang vijf poortjes in plaats van de twee tot drie die er nu zijn. “Dat betekent een einde van de wachtrijen, of in elk geval veel kortere wachtrijen.”

Ook verdwijnen er tijdens de verbouwing komende zomer, van juni tot en met augustus, zitplaatsen in Vakkie G. In plaats daarvan komen er meer staanplaatsen, zo’n duizend in getal, tegen 250 nu.

Minder verwarming B-Side en Vak G
Die moeten zichzelf dan wel warm houden, tijdens de koude winterwedstrijden. “Want op verzoek van de supporters komt er minder verwarming op de B-Side in in Vak G”, vertelt Mommers. “Die vonden het te warm.” De lange zijden krijgen wel extra verwarming.

Fase 1 van de verbouwing, die dus deze zomer plaatsvindt, houdt bovendien in dat er aparte toiletten voor kinderen en vrouwen komen en dat de toiletten voor mannen worden uitgebreid. Ook komen er meer horecavoorzieningen rondom het veld.