Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Dingsdag kiest voor NAC

NAC

BREDA - Michael Dingsdag speelt de komende twee seizoenen voor NAC. De 32-jarige linksbenige verdediger verruilt Zwitserland voor Breda. Hij bereikte dinsdag overeenstemming over een contract. Daarin is ook een optie voor een derde seizoen verbonden.

De 1,85 meter lange verdedige genoot zijn jeugdopleiding bij DWS en Vitesse. Bij die laatste club maakte hij ook zijn debuut in het betaald voetbal. In het seizoen 2005/2006 speelde hij 33 wedstrijden voor de Arnhemse ploeg. Daarna vertrok hij voor vier seizoenen naar Heerenveen. De afgelopen vijf jaar speelde hij voor  FC Sion en Grasshoppers. Bij die laatste club, waarvoor hij vorig seizoen 33 keer in actie kwam en ook een Champions League kwalificatieduel meespeelde, liep zijn contract deze zomer af.

Dingsdag geeft tegenover NAC.nl aan zijn steentje te willen bijdragen aan een snelle promotie. "Ik wil graag helpen om NAC er weer bovenop te krijgen. Als tegenstander vond ik de sfeer bij NAC altijd mooi om in te voetballen. Het is een authentieke club, het stadion zit altijd vol, ook in moeilijke tijden. Ik kijk uit naar die ervaring."

Trainer Robert Maaskant is blij met de komst van de ervaren Dingsdag, laat hij via de clubsite weten. “Michael kan op verschillende posities in de defensie uit de voeten. Daarnaast brengt hij natuurlijk een bak aan ervaring mee. Hij speelde al ruim 400 duels, zowel op het hoogste niveau in Nederland als in Zwitserland.”