Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 Peter Visser

Falkenburg kiest toch voor Willem II

NAC

BREDA - Erik Falkenburg vertrekt toch bij NAC. Hij speelt volgend seizoen in het shirt van buurman Willem II. Falkenburg moet nog wel gekeurd worden. In Tilburg tekent hij een contract voor twee jaar.

De aanvaller maakt gebruik van de degradatieclausule in zijn contract waardoor hij transfervrij mag vertrekken bij NAC. De Leidenaar tekende afgelopen zomer een tweejarig contract in Breda. Hij speelde 27 keer voor NAC, waarin hij vijf keer wist scoorde.  Falkenburg gaf eerder tegenover BredaVandaag aan niet bezig te zijn met een transfer, maar zich te richten op aansluiten bij de groep. De aanvaller was sinds half april geblesseerd en kwam in de beslissende fase van de competitie niet in actie.

Robert Maaskant betreurt het vertrek van Erik Falkenburg, meldt de club op zijn website. Bij de Tilburgers - uiteraard - het tegenovergestelde. "Met Erik Falkenburg hebben we er een aanvallend ingestelde speler bij die op meerdere posities uit de voeten kan", aldus technisch manager Carlos Aalbers op de site van de Tilburgers. "Ook heeft hij laten zien over scorend vermogen te beschikken. Daarnaast heeft Erik de nodige ervaring in het spelen van Eredivisiewedstrijden."