Afbeelding
Carl Mureau

Definitief herstel NAC-tribunes pas in loop van dit seizoen

NAC

BREDA - Het definitieve herstel van de scheuren in het beton van het Rat Verlegh-stadion laat nog even op zich wachten. Maar de bezoekers van NAC - FC Volendam hoeven niet bang te zijn voor instortingsgevaar. Met de veiligheid zit het, dankzij de recent getroffen tijdelijke maatregelen, wel snor.

Een brief met die strekking heeft (demissionair) sportwethouder Bernie van den Berg zojuist naar de gemeenteraad gestuurd. Eigenlijk had het plan van aanpak voor het definitieve herstel al een poosje klaar moeten zijn. Omdat nog weer extra metingen nodig waren, heeft dat vertraging opgelopen. "Inmiddels zijn de onderzeken afgerond en zijn herstelplannen door de gemeente ontvangen", schrijft Van den Berg. "Deze zijn nu onderwerp van ambtelijke/bestuurlijke besluitvorming."

Nu het nieuwe voetbalseizoen begint, was natuurlijk de actuele vraag hoe het zit met die veiligheid.Van den Berg stelt de gemeenteraad en daarmee indirect alle NAC-supporters gerust. De tijdelijke maatregelen blijken, na extra berekeningen door de gemeentelijke afdeling Toezicht en Handhaving, voldoende.

"Daarmee kan de veiligheid in het stadion voor bezoekers en gebrukers gegarandeerd worden", aldus Van den Berg. "Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is dan ook de tijd gegund tot het einde van het seizoen 2015-2016 (inclusief een eventuele nacompetitie). Dat betekent concreet dat de wedstrijden van NAC in de Jupiler League, wat de veiligheid van het stadion betreft, gewoon gespeeld kunnen worden."