Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Dit zijn de aflopende contracten bij NAC

Door: Redactie NAC

BREDA - Een tiental spelers van NAC heeft deze week een brief ontvangen over hun aflopende contract. Of de spelers ook daadwerkelijk afscheid moeten nemen van de club, is nog niet bekend. 

De richtlijnen van de CAO voor contractspelers Betaald Voetbal Nederland schrijven voor dat NAC verplicht is om spelers met een aflopend contract voor 1 april in te lichten over eventuele opties die gelicht kunnen worden en welke contracten formeel worden opgezegd. Deze week heeft een aantal spelers met een aflopend contract daarom een bericht ontvangen van NAC.

Een formele opzegging hoeft niet direct te betekenen dat NAC geen toekomst in hen ziet of niet alsnog met hen in gesprek gaat om een aanbieding te doen. De technische leiding van de club zal in de aanloop naar het nieuwe seizoen hier keuzes over maken.

Het gaat om Jarchinio Antonia, Danny Bakker, Anselmo Garcia Mac Nulty, Jesaja Herrmann, Jethro Mashart, Fabio di Michele Sanchez, Kaj de Rooij, Moreno Rutten, Boris van Schuppen en Odysseus Velanas.

Matthew Garbett, Cuco Martina en Omar Mekkaoui beschikken tevens over een aflopend contract. Voor hen geldt dat de club langer de tijd heeft om een eventuele formele opzegging te versturen. Dit komt doordat de club met hen andere afspraken heeft gemaakt.