Een archieffoto van een eerdere wedstrijd tussen NAC en FC Groningen
Een archieffoto van een eerdere wedstrijd tussen NAC en FC Groningen Foto: Peter Visser

NAC speelt op zonnige zondagmiddag gelijk tegen FC Groningen

Door: Redactie NAC

BREDA- Strijdbaar NAC heeft zondagmiddag één punt verdiend tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. NAC kwam kort na rust op voorsprong door een kopbal van Manel Royo. Een kwartier later maakte Johan Hove de gelijkmaker voor FC Groningen waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Na zijn schorsing mocht Jan van den Bergh vandaag weer mee spelen. Hij nam plaats op zijn vertrouwde positie als linker centrale verdediger. Ook Aimé Omgba keerde terug na een lichte blessure.  Trainer Jean Paul van Gastel had de volgende elf spelers op het veld: Troost, Lucassen, Martina, van den Bergh, Royo, Garbett, Oldrup Jensen, Staring, Janošek, Omgba en Ómarsson. 

Eerste helft

Nadat Groningen de wedstrijd opende met een kans waren er daarna twee mooie kansen voor NAC. De eerste kans was voor Ómarsson die zijn voet niet goed tegen de bal kreeg. Even later werd een knap schot van Cuco Martina van de lijn gehaald door een verdediger van Groningen. Groningen was sterker en drong NAC terug. Na twintig minuten spelen moest Tein Troost zich volledig strekken om de openingstreffer te voorkomen. Dankzij hem was er geen voorsprong voor FC Groningen. Tien minuten voor rust kreeg NAC een grote kans om op voorsprong te komen. Jan van den Bergh verscheen in het zestienmetergebied van FC Groningen en gaf een mooie voorzet aan Aimé Omgba. Deze nam het doel onder vuur maar de doelman van FC Groningen voorkwam een doelpunt. 

Tweede helft

Kort na de rust begon NAC met een goede aanval waarbij de bal uiteindelijk bij Boyd Lucassen kwam. Hij werd echter in het strafschopgebied gevloerd door FC Groningen verdediger Peersman. Het leverde een penalty op voor NAC. Dominik Janošek legde aan en schoot, maar Hidde Jurjus wist redding te brengen. Toch kwam NAC wel op voorsprong. De bal kwam voor de voeten van Matthew Garbett die een fantastische voorzet gaf aan Manel Royo. Royo maakte een fraaie kopbal het doel in: 0-1! Daarna was de wedstrijd even in evenwicht. NAC probeerde het tempo te verlagen terwijl FC Groningen op zoek was naar de gelijkmaker. Na iets meer dan een uur spelen kwam deze er ook. Na een afgeslagen hoekschop kon Marco Rente een mooie voorzet geven. Johan Hove verlengde deze bal en scoorde voor FC Groningen: 1-1. Na dit doelpunt ging de thuisploeg op zoek naar meer kansen. NAC had het lastig en kwam in de slotfase niet meer tot aanvallen. Er waren nog wel kansen maar geen doelpunten meer. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt.

Aanstaande vrijdag staat de volgende lastige tegenstander op het programma. Dan komt FC Dordrecht op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.