Kinderen met en zonder beperking sportten samen.
Kinderen met en zonder beperking sportten samen. Foto: Léon Krijnen

Honderd kinderen genieten van bijzondere sportdag in Ulvenhout

Door: Anja van Leeuwen Sport en vereniging

ULVENHOUT - Op dinsdag 9 april vond deze bijzondere sportdag, een initiatief van Breda Gelijk, weer plaats: 100 kinderen met en zonder beperking waren aanwezig in Sport en Partycentrum Jeugdland in Ulvenhout om samen te sporten en plezier te hebben tijdens Sportief Tour 2024.

De kinderen werkten in vijf teams vijf sportonderdelen af waaraan iedereen kon deelnemen. Ieder team was een mix van leerlingen van de deelnemende scholen. De kinderen met een beperking merkten dat ook zij op sportief vlak gewoon mee kunnen draaien. De kinderen zonder beperking ervaarden dat hun teamgenoten kinderen zijn zoals zijzelf waarmee ze prima samen kunnen sporten. Ze hebben meer gemeen dan ze dachten.

Dit jaar deden leerlingen van Koninklijke Visio (kinderen die slechtziend of blind zijn en daarnaast een lichamelijke- en/of verstandelijke beperkingen hebben), leerlingen van het Kasteel (kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een langdurige ziekte) en leerlingen van Kbs de Wisselaar mee.

Tekst gaat verder onder de foto


Samen sporten én samen lachen. Léon Krijnen

Verschillende sporten

Leerlingen van het Brederocollege werden ingezet als individueel begeleider of als teamleider. Stagiaires of vrijwilligers van Grote Broer Grote Zus (GBGZ) begeleidden de spelonderdelen. Er was rolstoelvoetbal, de Sportsjumper, kickboksen begeleid door GBGZ, penalty’s nemen bij oud-keeper van NAC Ton van Eenennaam en badmintonnen met ballonnen. De kleurige ballonnen zijn ook voor slechtziende kinderen goed te raken.

Tussen de middag genoten de sporters van een heerlijke lunch. Deze topdag werd mogelijk gemaakt door trouwe sponsors en de inzet van vele vrijwilligers en begeleiders.


Een nieuwe sport ontdekken - Foto: Léon Krijnen