Afbeelding
Foto: Ankie Nederlof

Met of zonder beperking, iedereen sport tijdens Special KIDS-dag

Sport

BREDA - Ruim vierhonderd kinderen met én zonder beperking sporten deze zonnige vrijdag tijdens de Special KIDS-dag samen. Twintig sportverenigingen uit Breda verzorgen de sportactiviteiten in en rond de atletiekbaan van AV Sprint.

“Er zijn nog steeds veel mensen met een beperking die niet sporten”, vertelt Wouter Schelvis van de Special KIDS-dag. “Dat kan zijn omdat ze niet weten wat er allemaal mogelijk is. Vandaag laten sportverenigingen dat zien en ervaren. Als kinderen een sport leuk vinden, kunnen ze zich gelijk aanmelden”, zegt hij.

Samen sporten
De activiteiten vinden verspreid over de atletiekbaan plaats. “Er was hier net een jongen met maar één arm”, vertelt Jeroen Bakx van het onderdeel bootcamp. “Dan is het extra knap dat het hem ook lukt om mee te doen” zegt hij. Iets verderop rijden kinderen een parcours in een rolstoel. De jongen in de elektrische rolstoel doet vrolijk mee. “Het mooie van deze dag is dat kinderen met en zonder een beperking toch samen kunnen sporten”, vindt Bakx.

Racerunning
Het is de zesde editie van de Special KIDS-dag. Nieuw dit jaar zijn de ‘racerunners’. Een combinatie tussen een racefiets en loopfiets waar kinderen met een beperking toch mee kunnen rennen. “Zelfs voor mensen die gehandicapt zijn, is het toch mogelijk om lekker te bewegen op de racerunners”, zegt Schelvis. Op de atletiekbaan rennen kinderen samen met de kinderen op de racerunners om de beste tijd. Naast racerunning zijn er onder andere verenigingen van andere sporten aanwezig, zoals judo, zitvollybal, rolstoelbasketbal en handboogschieten.

Voor iedereen
Wethouder Daan Quaars, hij heeft sport in zijn portefeuille, is ook aanwezig. “Het is een fantastisch evenement”, zegt hij. “Bewegen is belangrijk voor iedereen. Dus zeker ook voor kinderen met een beperking.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding