Sebastian Knittel, de geplaatste nummer twee, voelt zich geen favoriet. foto Peter Schoonen
Sebastian Knittel, de geplaatste nummer twee, voelt zich geen favoriet. foto Peter Schoonen

De gokker en de favoriet op Breda Future

Tennis

RUITERSBOS – De Unibet-smurf, zoals de gokker al genoemd wordt, is ontmaskerd. De man werkt voor een Zwitsers bedrijf dat statistieken van wedstrijden verspreidt voor gokwebsites. “Het niveau bij de mannen is erg hoog.”

Met zijn blauwe trainingsjack, verschoten trainingsbroek en Albert Heijn-tasje zit de jongeman ’s ochtends vroeg al aan een tafeltje aan het center court. ‘English please’ is het eerste wat hij zegt, als hij wordt aangesproken.

Hij komt uit Roemenië en is via het bedrijf uit Zwitserland in Breda terecht gekomen. Alles houdt hij bij: aces, dubbele fouten en de stand natuurlijk. Geniepig met zijn handen in zijn zakken geeft hij alles door. Eigenlijk is het illegaal, maar de hoofdscheidsrechter Laslo Nyiro houdt scherp in de gaten of er geen vreemde of opvallende uitslagen uitrollen.

Favorietenrol
Over opvallende uitslagen gesproken, de als nummer één geplaatste Guillermo Olaso in het mannentoernooi werd in de eerste ronde al uitgeschakeld. Sebastian Knittel, de nummer twee haalde echter de achtste finales en kreeg zo het stempel ‘favoriet.’

Toch voelt hij zichzelf geen favoriet. “Ik acht mijn kansen niet groter met het wegvallen van Olaso. Er zijn veel goede spelers en het verschil is erg klein”, vertelt de Duitser. Dat hij traint met voormalig winnaar Thomas Schoorel, is vooral leerzaam. “Hij serveert erg goed, dat wil ik ook kunnen.”

Bij de dames gaat BLTV-speelster Lynn Schönhage behoorlijk goed. Ze bereikte de tweede ronde, ondanks haar lichte tennisarm, ingeplakt met roze tape, evenals haar nek. Gestaag gaat ze door, hopend op meer.