foto Peter Schoonen
foto Peter Schoonen

Vuurwerk tijdens dubbelfinales Breda Future

Tennis

RUITERSBOS - De regenkans was hoog, maar liefst negentig procent. Toch is het op het park van Breda Future+ droog gebleven en was het vuurwerk op de baan goed zichtbaar. De dubbelfinales werden namelijk gespeeld. Daarin speelde één Nederlands koppel mee: Eva Wacanno en Demi Schuurs.

Wacanno en Schuurs moesten het opnemen tegen Sviatlana Pirazhenka (Wit-Rusland) en Natela Dzalamidze (Rusland). De Nederlandse dames begonnen voortvarend, maar waren uiteindelijk niet opgewassen tegen het fysieke spel van het Oost-Europese koppel: 6-4, 6-1. Dat onderkenden de dames ook. “Maar in Middelburg winnen wij!” aldus Demi Schuurs.

De mannendubbel was een spijkerharde: mokerslagen van services, snoeiharde returns en smashes die dwars door de baan heen moesten. Het leverde het Braziliaans-Zweedse koppel Wilson Leite en Christian Lindell uiteindelijk de overwinning op, 6-3, 7-5. Hun tegenstanders, de Chileen Jorge Aguilar en de Braziliaan Thiago Monteiro moesten in de laatste set helaas het hoofd buigen. Het leverde vier dolblije winnaars op en vier iets minder blije finalisten.

Nog voor de ‘echte’ finales, werd de finale in de Team Tennis Trophy afgewerkt. De Bredase Davis Cup ging tussen het team van de Lobbelaer en BLTV. De Lobbelaer won uiteindelijk en mocht de cup met de grote oren in ontvangst nemen.