Afbeelding
Foto: Zuylen Breda

Vaarwel tegen eenzaamheid bij Zuylen tijdens Kun je zingen? Zing dan mee!

Door: Redactie Advertorial

(advertorial) - Dat ouderen helemaal niet eenzaam hoeven te zijn, bewijst Zuylen op zondag 29 januari weer tijdens Kun je zingen? Zing dan mee! In samenwerking met Stichting Met je hart brengt de uitvaartorganisatie ouderen uit Breda en omliggende gemeenten samen in haar aula. Daar kunnen ze samen een middag kostelijk uit hun dak gaan op heerlijke evergreens.

Waar eerdere edities werden gehouden voor bewoners van verzorgingstehuizen, is ditmaal gekozen voor eenzame ouderen die nog zelfstandig wonen. “Zij zijn samen met hun eventuele mantelzorgers van harte welkom”, zegt medeorganisator Lisianne Fennema van Zuylen en vrijwilliger bij Stichting Met je hart. “Dat geldt ook voor ouderen en mantelzorgers die niet zijn aangesloten bij de stichting.”

Met je hart streeft ernaar eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan door middel van waardevolle terugkerende ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. Ze inspireert anderen bovendien om ook in actie te komen. “Met Kun je zingen? Zing dan mee! willen we eenzame ouderen met elkaar in verbinding brengen en hen een fijne middag bezorgen. We willen warmte bieden in de winter.” 

Net zo succesvol
Lisianne hoopt van harte dat de nieuwe opzet net zo succesvol wordt als de oude. “Het is onze eerste poging om ouderen die nog zelfstandig wonen te bereiken. Wie weet hoe zich dit kan gaan ontwikkelen als dit gaat leven”, vraagt ze zich hardop af.

Voor Zuylen wordt het de twaalfde editie van Kun je zingen? Zing dan mee! Het is daarnaast de eerste keer sinds corona dat de uitvaartorganisatie het jaarlijkse evenement weer houdt met een groep mensen bij elkaar.

Daarbij is aan alles gedacht. Zo is de Nijmeegse troubadour Rop één van de artiesten die bij Zuylen acte de présence geeft. Marc van Esch neemt de presentatie voor zijn rekening en verder krijgen de bezoekers lekkers van de Bredase bakkerij Pol van den Bogaert. Bloemenhuis Kamp uit Oosterhout kleedt de aula aan met fleurige bloemen. 

Vlotte evergreens
Lisianne verzekert dat het meezinggehalte tijdens Kun je zingen, zing dan mee! hoog wordt. “We gaan voor vlotte, lekkere evergreens”, zegt ze. “Die zijn Nederlands-, Engels- en Franstalig, echt lekkere evergreens om mee te zingen.” Smartlappenkoor Liesleut vertolkt een deel daarvan. Het Bredase koor zingt twee keer vijftien minuten.

De aula, waar normaal gesproken uitvaarten worden gehouden, krijgt voor het evenement een heel andere uitstraling. “We bouwen haar helemaal om. Alle 320 stoelen gaan eruit. Daarna plaatsen we tafels en zetten we stoelen eromheen. Je herkent de aula dan bijna niet meer terug. Het wordt een heel gezellige ruimte.”

De inschrijving voor Kun je zingen? Zing dan mee! is inmiddels gestart. Er is plek voor nog zo’n honderdvijftig mensen. Gratis inschrijven kan via de website van Zuylen: https://zuylen.nl/betekenisvolle-bijeenkomsten/bijeenkomst-kun-je-zingen

Afbeelding
Afbeelding