Afbeelding
Foto: DB Media

Zo blijft jouw auto er als nieuw uitzien

Door: Redactie Advertorial

(advertorial) - Hoewel een auto een lustobject kan zijn, is het vooral een gebruiksvoorwerp. En daar ga je, hoe voorzichtig je ook rijdt, sporen op tegenkomen. Steentjes kunnen krassen veroorzaken, de auto moet door weer en wind en je hebt ook nog met andere verkeersgebruikers te maken. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je auto niet meer mooi kan zijn. In dit artikel lees je hoe jouw auto er als niet blijft uitzien.

APK
Echte schoonheid zit van binnen. Auto’s zijn natuurlijk anders dan mensen, maar een goede verzorging begint bij het belangrijkste van de auto. En dat zijn niet de kleur van de lak of de licht metalen velgen, maar de onderdelen. Aan de buitenkant zie je het niet als de motor, versnellingsbak of remblokken gebreken vertonen, voor innerlijke schoonheid van je auto is onderhoud essentieel. Behalve de jaarlijkse of tweejaarlijkse onderhoudsbeurt hoort daar ook de APK bij. Die kun je bij een garage in de buurt doen. Maar als je in de omgeving van Eindhoven werkt, kun je ook de APK keuring in Eindhoven laten doen.

Onderhoudsbeurt aan de buitenkant
Wil je het uiterlijk van de auto zo mooi mogelijk houden, dan zijn er verschillende opties. Zo kun je de auto laten polijsten. Hierbij wordt een dunne laklaag verwijderd, waardoor er een nieuwe laag ontstaat, zonder krassen. Ook ingebrand vuil en oneffenheden verdwijnen. De auto ziet er dus weer als nieuw uit.

Polijsten ga je natuurlijk niet elke week doen, maar hoogstens een keer per jaar. De auto wassen kan uiteraard vaker. Moet dat? Niks moet, maar het is wel verstandig om op zijn minst eens in de twee weken de auto te wassen. Zand en stofdeeltjes kunnen voor kleine krassen zorgen. En als er vogelpoep op de lak zit, mag je meteen naar de wasstraat. Anders raakt de lak behoorlijk beschadigd.

Zit er een flinke kras op de auto, dan zit er weinig anders op dan de auto opnieuw te laten spuiten.

Een doek over de auto
Een auto is zoals gezegd een gebruiksvoorwerp, het is dus onvermijdelijk dat er sporen te zien zijn. Toch kun je er zoveel mogelijk aan doen om de auto te beschermen. Parkeer de auto nooit onder een boom waar een vogelfamilie resideert. En ’s nachts een beschermhoes over de auto voorkomt ook een hoop ongewenste vlekken. Verder is het een kwestie van goede verzorging, dan blijft jouw trotse bezit ook écht iets om trots op te zijn.