Wat zijn de voordelen van een zakelijke lening

Door: Redactie Advertorial

Veel bedrijven starten klein. Iemand die een restaurant begint kan er na een paar jaar nog een openen. Of een IT-bedrijf met weinig personeel kan prima starten met eigen middelen. Natuurlijk is er een limiet aan hoeveel je kunt uitbreiden met je eigen middelen. Maar als je snel een bedrijf wilt laten groeien heb je geen andere keuze dan naar zakelijke leningen te kijken.

Gelukkig hebben banken de juiste lening voor ondernemers - en dat is de zakelijke lening. Maar, wat is een zakelijke lening precies? Wat zijn de voordelen en nadelen van een zakelijke lening?

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een krediet dat specifiek door banken is gecreëerd om aan de behoeften van ondernemers te voldoen. In de afgelopen jaren hebben banken het voor ondernemers makkelijk gemaakt om zakelijke leningen te verkrijgen. 

Met een zakelijke lening krijg je direct het volledige bedrag op je bankrekening gestort. Dit bedrag los je maandelijks in vaste termijnen af. Eenmaal afgeloste bedragen zijn niet opnieuw beschikbaar. Over het nog te betalen bedrag betaal je een vooraf vastgestelde rente.

Laten we kijken naar de voordelen van een zakelijke lening.

Voordelen van een zakelijke lening

 

Snelle uitbetaling

Banken verstrekken zakelijke leningen vlot waardoor je ondernemingsactiviteiten en groeiplannen niet stagneren door geldgebrek.

 

Weinig documentatie

Zakelijke leningen vereisen vaak weinig papierwerk. Bepaalde klanten kunnen zelfs zonder onderpand of borgstelling lenen voor diverse behoeften zoals uitbreiding of werkkapitaal. Tegenwoordig bieden banken online zakelijke leningen aan zodat je het gehele proces via internet kunt doen.

Concurrerende rentetarieven

De concurrentie tussen banken leidt tot redelijke rentetarieven voor zakelijke leningen. Hierdoor kunnen ondernemers lenen zonder angst voor hoge terugbetalingen. Echter, de aangeboden rentes verschillen per klant, gebaseerd op kredietwaardigheid, leentermijn en leendoel.

Snel duidelijkheid over de mogelijkheden

Omdat het proces van zakelijk lenen tegenwoordig online gaat is het grote voordeel dat je snelheid kunt verwachten. In de meeste gevallen ontvang je al binnen 24 uur een offerte voor een lening. Binnen een paar dagen kun je dan het geld op je rekening verwachten waardoor je verder kunt gaan met waar je goed in bent. En dat is ondernemen.

Nu je weet wat een zakelijke lening is en al haar voordelen kent, is het zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken. Een zakelijke lening stelt je in staat om financiële barrières te doorbreken en geeft je de financiële impuls om je bedrijf te laten groeien of je onderneming te sturen op de manier hoe jij dat wilt.