Het team van Pim Thuis
Het team van Pim Thuis Foto: Perry Roovers Fotografie

Pim Thuis is dé nieuwe thuishulporganisatie in Breda

Door: Hanneke Marcelis Advertorial

(advertorial) - De tekorten in de thuishulp zijn groot. Steeds meer ouderen hebben behoefte aan ondersteuning in huis, terwijl personeel juist moeilijk te vinden is. En dat zorgt voor schrijnende situaties. Dat zag ook Ton van der Veer. De zorgondernemer stond eerder al aan de wieg van Stichting Pim en Pim Senior. En op 1 april 2024 is Pim Thuis van start gegaan. “Mijn drijfveer is om mensen te helpen. Zorgen zit in mijn bloed.”

Ton van der Veer is oorspronkelijk helemaal geen zorgondernemer. Maar hij kwam in de wereld van de zorg terecht toen zijn zoon Pim een meervoudige beperking kreeg. “Pim is vrijwel altijd vrolijk, heeft een zeer sterk karakter, een doorzetter en haalt het beste bij mensen naar boven. Pim verwondert en inspireert”, vertelt Ton trots. “Zijn inspiratie heeft in 2009 geleid tot de opening van Stichting Pim: Een zorgwoning en dagbesteding voor een twintigtal bijzondere jongeren met een meervoudige beperking.”

Ton en zijn vrouw Linda hadden nooit de ambitie om verder te groeien met stichting Pim. Toch volgde ruim tien jaar later Pim Senior. Opnieuw was de aanleiding persoonlijk. Pim’s oma, de moeder van Ton, kreeg dementie. Het motiveerde Ton om een zorgcomplex te openen voor mensen met dementie. In 2021 werd het complex voor 56 mensen met dementie geopend. “Een zéér bijzondere plek, maar helaas heeft de oma van Pim dit niet meer mee mogen maken.”

Tekst gaat verder onder de foto


Ton, Linda en Pim - Foto: Perry Roovers Fotografie

Huishoudelijke ondersteuning

Vanuit de ambitie om mensen te helpen, is de Pim-familie sinds 1 april 2024 verder uitgebreid. Op die datum ging Pim Thuis van start. Pim Thuis is een nieuwe organisatie voor huishoudelijke ondersteuning in Breda. En daar is veel behoefte aan. “Bij huishoudelijke ondersteuning moet je denken aan het schoonmaken van een woning of het draaien van een was. We helpen cliënten met het bijhouden van hun huishouden. Dat doen we samen, en op een heel persoonlijke manier. We hebben door het opzetten van de andere stichtingen een mooi zorgnetwerk opgebouwd, waarin wij het belangrijk vinden om dingen samen te doen en van elkaar te leren. ‘Samen’ moet het sleutelwoord zijn om mensen zolang mogelijk thuis te laten wonen in hun eigen vertrouwde omgeving.: 

Een goede werkgever

De druk op thuishulporganisaties is tegenwoordig hoog. Door de vergrijzing neemt het aantal cliënten toe, terwijl personeel mede door de hoge werkdruk de zorg juist verlaat. “Daarom staat het zijn van een goede werkgever bij ons op plek 1”, legt Ton uit. “Dat doen we onder andere door goed om te gaan met de planning en daarbij ook rekening te houden met de privésituatie van onze collega. Je moet als zorgverlener de ruimte en tijd hebben om een praatje te maken of een kop koffie te drinken met een cliënt. Daar geloof ik echt in. Dat mag niet wegvallen.” 

“Ook geven we personeel en onze cliënten één aanspreekpunt binnen de organisatie, en denken we mee over een gezonde combinatie tussen werk en privé. Wanneer werknemers gelukkig zijn, wordt de zorg beter. Daar geloven we bij Pim echt in. Daarom is ons motto: ‘Onze werknemers op 1, en de cliënt centraal’.”

Breda

Pim Thuis heeft grote groeiambities voor de komende periode. “We willen een serieuze rol gaan spelen in Breda, zonder ons concept uit het oog te verliezen. We staan voor goede, persoonlijke zorg en ondersteuning. En voor tevreden en gelukkige werknemers. Op een gezonde manier samen werken en daarnaast leuke dingen doen met elkaar.”

Werken bij Pim Thuis
Wil jij in de regio Breda aan de slag als huishoudelijk ondersteuner? En spreekt Pim Thuis jou aan? Neem dan contact op via info@pimthuis.nl