Eerste Bredase live videocollege uit Amerika

Algemeen

SPORTPARK – Voor de eerste keer in Breda volgden studenten een live videocollege met een professor aan de overkant van de oceaan. De hbo’ers van Avans Verpleegkunde kregen deze week 40 minuten les van een professor in de Verenigde Staten.

Op Avans werd een ruimte voor de 22 studenten gereed gemaakt voor het college. Een week van tevoren is door de technische afdeling getest of alles werkt.

‘We wilden het college eigenlijk geven om half twee, maar dan is het in Amerika zeven uur ’s ochtends. Daarom hebben we het om vier uur ’s middags gedaan. Ik ben ook zeer te spreken over de kwaliteit van het beeld en het geluid’, verklaart verpleegkundedocent Renate Snijders.

De vierdejaarsstudenten konden tijdens de videoconferentie op drie momenten rechtstreeks vragen aan de Amerikaanse docent voorleggen.

Al twee jaar krijgen de Avans-studenten les in een speciale methode in het geïntegreerde onderdeel psychiatrie en verslaving. Een in de V.S. beproefde methode, maar in Nederland vrij nieuw.

'Nu konden ze voor het eerst vragen stellen aan één van de bedenkers zelf. Zo komt de allerlaatste kennis op deze manier rechtstreeks het klaslokaal in Breda binnen', aldus Avans.

Avans zegt dat via deze moderne methode de school verzekerd is dat de kennis die overgedragen wordt up-to-date is.

“Als docent vertel je negen van de tien keer over wat iemand anders heeft ontdekt of bedacht. Dat kon hij nu zelf vertellen’, stelt Snijders.

Avans zegt dat via deze moderne methode de school verzekerd is dat de kennis die overgedragen wordt up-to-date is. Volgend jaar is afgesproken de les opnieuw op deze manier in het lesprogramma in te passen.