Afbeelding
Link Fotografie

Nicole Boomaars genomineerd voor ‘Meest invloedrijke recruiter’

Algemeen

BREDA - Nicole Boomaars is genomineerd voor de titel ‘Meest invloedrijke recruiter van 2014 van Emploit. Momenteel is ze werkzaam bij Hays als corporate recruiter. Een oud-stagiaire bij het bedrijf heeft Boomaars genomineerd.

Wat is een recruiter?
“Als ik mijn functie als recruiter in het algemeen moet beschrijven is je taak om een match tussen een kandidaat en een opdrachtgever te vinden. Wanneer bijvoorbeeld een bedrijf een accountmanager zoekt, gaat de recruiter op zoek naar de beste kandidaat in verschillende databases. De kandidaat wordt na een match voorgesteld aan de opdrachtgever. De recruiter coördineert dus het gehele proces. Zelf ben ik corporate recruiter voor Hays, dus ben ik verantwoordelijk voor het interne recruitment. 

Hoe ben jij recruiter geworden?
“Ik heb pedagogiek gestudeerd. Uiteindelijk heb ik niet veel met pedagogiek gedaan, maar heb ik wel ervaring opgedaan door gesprekken te voeren met kandidaten. In het laatste jaar heb ik als bijbaantje in een callcenter gewerkt en vond ik het verkopen erg leuk. Toen zei iemand tegen me dat ik eigenlijk recruitment moest gaan doen. Daarna heb ik drie jaar bij het werving -en selectiebureau Jobville gewerkt. Nu werk ik al langer dan een jaar bij Hays en heb ik in april 2014 de functie corporate recruiter gekregen.”

Hoe word je invloedrijk en wat levert de prijs je op?
“Je moet weten wat er in de markt speelt om aan de juiste mensen te komen. Het winnen van de titel schept kansen en mogelijkheden om op grotere schaal mee te denken over recruitment in 2015. Als je de titel behaalt ga je bijvoorbeeld met de andere winnaars om tafel zitten. Je maakt dan plannen voor de trends in 2015. Ook mag je meepraten over recruitment strategieën.”

Wat betekent deze nominatie voor je?
Dit betekent zowel voor mij en Hays natuurlijk een stukje branding. Als je daadwerkelijk wint is dat een nieuwe stap in mijn ontwikkeling. Ook zie ik de nominatie als beloning voor het harde werken van afgelopen jaar. Britt Brackenie heeft me opgegeven voor deze nominatie. Ik wist er helemaal niks van. Zelf had ik nog voorgesteld aan de manager om iemand te nomineren en toen kreeg ik de verrassing dat ik zelf genomineerd was.

Wanneer worden de winnaars bekend?
Op 8 januari worden de winnaars bekend. In totaal zijn er 32 mensen genomineerd. Zelf ben ik genomineerd in de groep van corporate recruiter. De andere groepen zijn interim recruiter, agency recruiter en jonge talenten. In mijn genomineerde corporate groep zijn er 14 kanshebbers, inclusief mezelf.”

Stemmen op een van de genomineerden kan hier