Afbeelding
Perry Roovers

Gesprongen waterleiding zet de Gaffelstraat in Breda volledig blank

Algemeen

BREDA - In de Gaffelstraat is vrijdagavond door een groot lek aan de hoofdwaterleiding de hele straat blank komen te staan. De brandweer is lange tijd bezig geweest met het dichten van de lekkage.

Het water spoot vrijdagavond laat door het lek met flinke kracht de weg op. De grond rondom het lek verzakte door het water enigszins. Een vlakbij geparkeerde auto zakte hierdoor voor een gedeelte het ontstane sinkhole  in. Meerdere brandweerwagens kwamen ter plekke om samen met Brabant Water het lek zo snel mogelijk te repareren.

De lekkage doet denken aan een gelijksoortig incident afgelopen zondag op de Haagweg. Toen moesten verschillende bewoners hun huis verlaten. De straat zat verder de hele dag zonder water en moest hiervoor tijdelijk naar een tappunt verderop in de wijk.

Zaterdagmrogen oogt de straat als een strand waar het water net is teruggetrokken. De straatstenen zijn nauwelijks te zien door het achtergebleven zand. Het gat is provisorisch gedicht. Een deel van de Gaffelstraat is afgezet met hekken.