Bij een eerder gala trad onder andere Tiësto op.
Bij een eerder gala trad onder andere Tiësto op.

Scholieren Gala Breda voortaan alcoholvrij

Door: Peter Houtepen Algemeen

BREDA - Het Scholieren Gala Breda (SGB) krijgt een herkansing en mag opnieuw georganiseerd worden, maar dan wel 100 procent alcoholvrij.

Na overleg tussen de gemeente Breda en De Graanbeurs, is door de horecazaak in de Reigerstraat groen licht gegeven voor het feest en wel op zondag 21 april (Eerste Paasdag) van 20.00 uur tot 02.30 uur. Het vorige gala, op maandag 10 december vorig jaar, werd door burgemeester Paul Depla voortijdig beëindigd omdat er teveel kinderen beschonken waren en omdat er leerlingen in de verdrukking waren geraakt door de enorme toeloop. 

De Graanbeurs heeft met de gemeente afgesproken dat het gala vanaf nu altijd volledig alcoholvrij zal zijn. Verder is overeengekomen dat toegang tot het feest niet gebonden zal zijn aan een bepaalde tijd en dat er voortaan dranghekken worden geplaatst. Met deze drie maatregelen zal de spreiding van de bezoekers, zo is de verwachting, geleidelijker gaan en bovendien kan er op deze manier geen alcohol meer worden verkocht aan bezoekers onder 18 jaar

De kosten van de garderobe op 21 april neemt De Graanbeurs op zich. Het ophangen van de jas is dus gratis. Ook is besloten dat de verplichting tot gala-kleding voor deze herkansingseditie niet geldt. Smoking en feestjurk kunnen dus in de kast blijven hangen. De bij de beëindigde editie van 10 december geboekte artiesten zijn in april van de partij.