Afbeelding
Foto: Beek Vooruit

Bredase student (19) omgekomen in Valencia, Beek Vooruit in rouw

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Voetbalvereniging Beek Vooruit is in rouw om het overlijden van één van hun leden. De Bredase Bart Ormel (19) is dinsdag overleden in het ziekenhuis in Valencia. De jongen studeerde aan Avans, en speelde sinds zijn 7e bij Beek Vooruit. De voetbalclub houdt dit weekend bij alle wedstrijden van de seniorenteams een minuut stilte.

Bart liep stage in Valencia, maar belandde na een tragisch ongeval op 17 september op de Intensive Care. Daar is hij vier weken later, op 15 oktober, aan zijn verwondingen overleden.

Voetbalclub Beek Vooruit is in rouw. De 19-jarige Bart speelde er al sinds zijn 7e. " Jarenlang was hij selectiekeeper. In 2017 is Bart samen met zijn vrienden een vriendenteam begonnen, ook wel de A2//FC de Deuren genoemd. Door de jaren heen is de derde helft steeds belangrijker geworden; dit uitte zich in spraakmakende themafeestjes. Bart had het vermogen om mensen samen te brengen. Hij was op zijn leeftijd al een compleet en volwassen persoon. Zijn lach en streken zal men nooit vergeten", laat de vereniging via een bericht op de website weten. In verband met het overlijden van Bart zullen alle wedstrijden van de seniorenteams van Beek Vooruit beginnen met 1 minuut stilte.

Avans

Bart Ormel studeerde Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool in Breda. Hij zat in zijn derde jaar en liep stage in Valencia.