Afbeelding
Foto: Iris Muller

Zodiac de musical mag vanaf 17 juni 600 man publiek ontvangen, maar dan wel met sneltesten

Door: Advertorial Algemeen

BREDA - Het was lang onduidelijk, maar op 17 juni gaat ZODIAC de musical officieel van start in de Koepel. Er mag steeds 600 man publiek aanwezig zijn bij de voorstellingen. Wel moeten zij voorafgaand aan hun bezoek een sneltest doen. 

Anderhalve maand na de oorspronkelijke openingsdatum opent ZODIAC de musical 17 juni haar deuren. Toen de maatregelen werden versoepeld wilde producent Peet Nieuwenhuijsen zo snel mogelijk én voor een zo groot mogelijk publiek de deuren van de Koepel openen. Daarvoor moest alleen wel een afweging worden gemaakt; de musical opvoeren voor 250 man zonder testen óf voor 600 man met testen. Uiteindelijk heeft de organisatie voor het laatste gekozen. Mensen die de musical willen bezoeken zullen dus voorafgaand aan hun bezoek een test af moeten nemen.


 Foto: ZODIAC

Repetities

Een aantal maanden geleden startte de opbouw voor de musical. Tientallen mensen hielpen mee tijdens de opbouw op deze bijzondere locatie. Tijdens de laatste repetities eind mei waren er af en toe twee van de vier tribunes voor een klein deel gevuld, met het eigen team en een paar partners. Maar de echte reacties van het publiek heeft de cast nog niet meegemaakt. “Bij de laatste repetitie viel alles op zijn plek,” blikt regisseur William Spaaij terug. “Het was een magisch gevoel, de choreografie tussen acteurs en drones, het live orkest in die bijzondere ruimte en de verbinding tussen spel op het podium en projecties op het Koepeldak. Hier hebben we zo lang naartoe gewerkt. Het mooiste was dat de cast er nog eens een schepje bovenop deed en me liet zien dat ze er echt zo klaar voor zijn om voor een groot publiek te gaan spelen.” 

Over ZODIAC de musical
 
In ZODIAC de musical staat bewustzijn, astrologie en techniek centraal. De musical speelt zich af in de toekomst, het jaar 2031. De aarde ziet er slecht uit en het universum daagt de dappere boogschutter uit om naar de aarde af te dalen en de vier elementen Vuur, Aarde, Lucht en Water terug te vorderen op de mensen. De boogschutter maakt spannende avonturen mee op onze planeet en ziet deze dan ook snel met andere ogen. De vraag of de boogschutter de aarde nog kan redden wordt beantwoord in ZODIAC de musical.
De vier tribunes in De Koepel hebben allemaal een eigen ingang en voorzieningen, zo is er steeds sprake van ruime afstand tussen de bezoekers. Ondanks de gunstige vooruitzichten over de maatregelen blijft het coulante ticketbeleid gewoon gelden. En met de 1,5 maand verschuiving van de oorspronkelijke  startdatum is ook de maand augustus toegevoegd aan de speelperiode.