Afbeelding
Foto: Archief Weekblad de Bode

Hond overleden na zwemmen in Bredase bosvijver, Waterschap stelt geen blauwalg vast

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Een hond is vorig weekend na het zwemmen in een Bredase bosvijver overleden. Op Facebook wordt het bericht veel gedeeld, omdat er wordt gesteld dat blauwalg de oorzaak was. Het waterschap heeft daarom onderzoek gedaan, maar geen blauwalg vastgesteld. 

Vorig weekend is een hond overleden in Breda. Dat gebeurde nadat het dier had gezwommen in de bosvijver die te bereiken is via het wandelpad rondom Jeka. Het terrein is privégebied, maar wordt door veel wandelaars gebruikt om de hond uit te laten. “Ze was binnen een uur in shock en is een paar uur later overleden”, laat het baasje van de hond op Facebook weten.

Bij de gemeente Breda is een melding gedaan van het incident, omdat er het vermoeden bestond dat het door blauwalg kwam. “De gemeente gaat actief rondkijken bij het JEKA-terrein in welke wateren wellicht nog meer blauwalg te vinden is”, liet een woordvoerder weten. Bij dat onderzoek werd echter vastgesteld dat er geen blauwalg voorkomt in het water rondom JEKA of in de bosvijver. Om verwarring te voorkomen, heeft het waterschap het water groen gekleurd op de blauwalgenkaart.