Afbeelding
Foto: Ludo de Kort

Na 25 jaar keert Radio Continu weer even terug

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Oud burgemeester Peter van der Velden opent vrijdagavond 25 november om 19.00 uur, na afloop van de eerste WK wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal, het programma van Radio Continu op FM 94.8. Radio Continu zendt vanaf vrijdagmiddag tot en met zondag 24.00 uur een radioprogramma uit vol radiohistorie en muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. 


Het roemruchte en in de jaren ‘80 en ‘90 immens populaire radiostation Radio Continu dat in 1983 startte met uitzendingen voor de regio Breda, is komend weekend voor even terug op de radio te horen, via FM 94.8. Het is 25 jaar geleden dat het radiostation net over de grens bij Breda, in Meerle, stopte met uitzenden. Oprichters Jac Zom, Ruud Kegel en Alfons Jagtman bouwden de radiozender uit tot het populairste station van de Baronie van Breda. Met medewerkers als Frans Schuurbiers, Martin van Kampen, Ad Romijn, Edwin van Loon, Ludo de Kort, Annemarie Franken, Ad Valk en vele andere presentatoren werd Radio Continu het voorbeeld voor het huidige Sky Radio, dat begin jaren ‘90 pas ontstond.


Vanaf vrijdagmiddag 25 november rond 12.00 uur is er al nonstop muziek te horen. Om 19.00 uur vindt de opening plaats met een woordje van mede initiatiefnemer Ben Brans en de openingshandeling door oud burgemeester Peter van der Velden, die burgervader was in de tijd dat Radio Continu stopte. Tot en met zondagavond 27 november 24.00 uur ontmoeten oudgedienden elkaar in een tijdelijk ingerichte studio in Breda. Daar worden muziekprogramma’s gemaakt gelardeerd met rubrieken en oude fragmenten. De stemmen van Annemarie, Ad, Martin, Edwin en Ludo zijn dan weer even terug in de ether van de Baronie.


De uitzendingen worden mogelijk gemaakt door BaronieTV, dat ooit ontstond uit de carnavalsmarathon van Radio Continu en zich ontwikkelde tot de 5 dagen live carnavalstv op de buis, inmiddels in geheel West-Brabant. “Onze moeder viert een feestje en dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. Dus hebben we contact gezocht met Radio Suc6FM en een groepje radiomakers om de reünie op deze manier kracht bij te zetten”, aldus voorzitter Ben Brans van Stichting Baronie Media. “We hopen weer wat historie en leuke verhalen op te halen en vooral wat nieuwe vrijwilligers te interesseren voor radio en/of tv.”