De vlag van de kerststallenroute.
De vlag van de kerststallenroute. Foto: Instagram @kerststallenroutebavel

Kerststallenroute Bavel opnieuw populair, deelnemers krijgen gratis vlag

Door: Charlotte Sijbers Algemeen

BAVEL - De derde editie van de Kerststallenroute in Bavel gaat bijna van start. Van 17 december tot 2 januari is de route te volgen. De vorige edities waren populair en ook nu staat de teller qua deelnemers al bijna op 200. Om de deelnemende huizen nog makkelijker te herkennen krijgen alle deelnemers een gratis vlag, zo valt te lezen op de Instagrampagina van de organisatie. 

De kerststallenroute in Bavel wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Het concept is simpel: Deelnemers zetten een kerststal, klein of groot, in hun tuin of achter een raam zodat hij vanaf de openbare weg zichtbaar is. Vanaf 17.00 uur zijn de stallen verlicht zodat ze ook in het donker goed te zien zijn. Publiek kan op eigen gelegenheid via een route langs alle kerststallen wandelen of fietsen.

Het dorpshuis ’t Klooster, gelegen aan Jack van Gilsplein 1 in Bavel, is dit jaar gekozen als het start-, rust-, of eindpunt voor de kerststallen-wandeling. Het dorpshuis zal feestelijk worden aangekleed en hier kan een drankje of een versnapering worden genuttigd. Ook zal hier een duidelijke plattegrond van de route beschikbaar zijn, de opbrengst van deze plattegronden gaat naar het goede doel “de vrienden van de Hamonie”. De harmonie St. Caecilia in Bavel viert haar 100 jarig bestaan.

Het complete kerstprogramma is te vinden op de website Kerst in Bavel.