Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Tweede Kamer over treinverbinding Breda-Amsterdam: ‘Zo snel mogelijk opschalen’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Op het traject Breda-Amsterdam moet zo snel mogelijk opgeschaald worden. Dat vinden meerdere fracties uit de Tweede Kamer. Volgens hen is, onder andere vanwege de grote woningbouwambities van Breda, een goede ontsluiting cruciaal.

In september liet NS weten het aantal treinritten op het hsl-spoor tussen Breda en Amsterdam flink terug te schroeven. Volgens de NS was dit onontkomelijk vanwege het grote personeelstekort. Dit nieuws kwam als een shock voor de gemeente Breda. Het college stuurde dan ook een brandbrief naar NS. 

Ook in de Tweede Kamer wordt er nu opgekomen voor een goede verbinding tussen Breda en Amsterdam. Tweede Kamerlid Harry van der Molen (CDA) diende een motie in. Deze is ook ondertekend door collega’s van ChristenUnie, D66 en VVD. 

De motie roept het kabinet onder meer op om op korte termijn bij de NS aan te dringen op het belang van het zo snel mogelijk opschalen op het traject Breda-Amsterdam. De motie is een resultaat van de Bredase lobby en recente gesprekken in Den Haag voor het behoud van de rechtstreekse treinverbinding met de Noordelijke Randstad, inclusief Schiphol.