Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Breda wil carnaval toegankelijker maken: Alle informatie op één plek

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Stichting Kielegat en de gemeente Breda werken tijdens carnaval 2023 samen om de binnenstad van Breda toegankelijker te maken. Dit doen ze door allerlei nuttige informatie overzichtelijk samen te voegen op één plattegrond.


De Stichting Kielegat en de gemeente Breda vinden het belangrijk dat alle Bredanaars op een leuke en makkelijke manier kunnen carnavallen. “De Bereikbaar Breda Applicatie helpt hierbij”, aldus Stichting Kielegat. “Op onze website staat een plattegrond met daarop de routes van de Grote Optocht en de Brakkensliert. Op deze plattegrond is te zien waar langs deze route de muntverkoop, EHBO, toiletten, zitbanken en andere voorzieningen te vinden zijn. Ook zien Bredanaars waar de parkeerplaatsen zijn. Dit gaat ongetwijfeld weer een mooie carnaval worden! We hopen dat veel Bredanaars het met ons komen vieren.”

Wethouder Daan Quaars (Digitalisering en carnaval) sluit zich hierbij aan: “Bredanaars houden wel van een feestje, en wat is nou een mooier feest dan carnaval? Ik vind het heel gaaf dat een slim kaartje ervoor kan zorgen dat nog meer mensen de mogelijkheid hebben om naar onze prachtige optocht te komen kijken. Zo wordt carnaval echt een feest voor alle Bredanaars. In onze stad willen we digitaliseren, maar dan wel zó dat niemand achter blijft. Met deze samenwerkingen komen digitalisering en carnaval dus perfect samen. Kielegatters, zet’um wir op!”

Bereikbaar Breda Applicatie
Afgelopen najaar heeft de gemeente Breda de Bereikbaar Breda Applicatie gelanceerd. Deze applicatie kan elke culturele instelling, horeca, winkel en evenement in de binnenstad gastvrijer en toegankelijker maken. Hierin worden allerlei basisvoorzieningen op één kaart overzichtelijk in beeld gebracht. De app is nu dus ook toegespitst op carnaval.

De gemeente biedt de Bereikbaar Breda Applicatie met basisinformatie over de binnenstad op termijn aan op de eigen website en voor evenementen en bedrijven in de binnenstad. De app is dan door elke organisatie toe te voegen aan de eigen site.