Afbeelding
Foto: Curio

Studenten krijgen voorproefje in nieuwbouw van De Kragt

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA – Sportcomplex De Kragt in Breda kwam afgelopen week al ietwat uit de startblokken. Een groep studenten van Curio sport en bewegen en Fontys Sportkunde mochten een blik werpen in de hal waar straks ook letterlijk startblokken staan. De nieuwe indoor atletiekhal wordt een van de ruimtes waar zij vanaf het nieuwe schooljaar 2023-2024 praktijklessen gaan volgen.

Er wordt volop gebouwd aan de topsporthal aan de Terheijdenseweg, die sinds december 2022 de naam De Kragt heeft. Volgens planning wordt het gebouw in juni 2023 opgeleverd. De gemeente krijgt dan de sleutels in handen en kan het ingericht worden. De opening is aan het begin van het nieuwe sportseizoen. Ook Curio zal er intrek in nemen, en daarom mochten studenten afgelopen weken alvast een kijkje nemen. 

Bestuursvoorzitter Rob Neutelings is blij met dit fantastische sportcomplex waarin de studenten van sport en bewegen en andere opleidingen hun talenten goed kunnen ontwikkelen. Curio heeft een meerjarige huurovereenkomst afgesloten om praktijkonderwijs in De Kragt mogelijk te maken. “We zijn de beroepsopleider van de regio. We bieden studenten onderwijs dat goed voorbereidt op de beroepspraktijk. Ze krijgen modern onderwijs in een accommodatie met de nieuwste faciliteiten. Goed beroepsonderwijs staat midden in de maatschappij. Daarom gaan de studenten straks ook bewegingsactiviteiten organiseren voor Bredanaars.”