Afbeelding
Foto: Bredavandaag

Een parkeertoren aan de Wilhelminasingel? Belgisch bedrijf laat Breda schrikken

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - ‘Binnenkort start hier de bouw van de parkeertoren. 1500+ plaatsen’. Die tekst is te lezen op de grote borden die geplaatst zijn bij het pand op de hoek van de Wilhelminasingel met het Wilhelminapark. Voorbijgangers zullen er dan ook van schrikken. Maar dat is niet nodig. De borden zijn een ‘grap’ van een Belgisch bedrijf.

Op de borden waar de bouw van de parkeertoren wordt aangekondigd, is de naam van de website www.deparkeertoren.nl te lezen. Ook staat er een grote QR-code op het bord die verwijst naar dezelfde website. En geschrokken buurtbewoners die op die website kijken, zien al snel dat ze niet bang hoeven te zijn voor een grote toren op het perceel. “Maak je geen zorgen. Natuurlijk bouwen wij geen parkeertoren aan het Wilhelminapark!”, is op de site te lezen. “Wat we wél doen: een passende invulling geven aan de locatie en haar directe omgeving.”

De website is van het Belgische bedrijf Danneels; een projectontwikkelaar. Het bedrijf heeft al ruim 50 jaar ervaring met nieuwbouwprojecten in België, en zet nu ook voet aan de grond in Nederland.