Afbeelding
Foto: GentleBotz

Bredase scholieren mogen naar Houston voor WK, maar daar is veel geld voor nodig

Algemeen

BREDA - Tijdens het First Tech Challenge (FTC) Benelux Championship robot bouwen heeft FTC Team Gentlebotz van het Newmancollege in Breda de prestigieuze Inspire Award verdiend, en daarmee een ticket voor de wereldkampioenschappen in Houston, Amerika. Een mooie prestatie van de leerlingen, maar om de reis naar het WK door te kunnen laten gaan is wel veel geld nodig. Via een crowdfundingsactie hebben ze inmiddels al ruim 2000 euro opgehaald.

Het is inmiddels ruim een maand geleden dat het FTC team Gentlebotz van het Newmancollege mee deed aan de Benelux Championship. Het was een dag vol robots, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Maar liefst 28 teams uit de Benelux, Duitsland en Litouwen namen deel. En het team uit Breda ging uiteindelijk met de Inspire Award naar huis. En dat gaat gepaard met een ticket voor het WK in Houston. Ruim 200 teams van over de hele wereld doen hier aan mee. 

Het WK duurt van 19 tot en met 22 april. Maar om de reis te bekostingen, is wel veel geld nodig. Daarom zocht Team Gentlebotz al naar sponsoren. En ook via crowdfunding wordt nu ook geld ingezameld.  ”Helpt u ons mee om onze droom waar te maken om naar de World Championships in Houston, Texas, USA te gaan met ons team”, vraagt het team op de actiepagina. Er is inmiddels al meer dan 2300 euro gedoneerd. Het doelbedrag van de scholieren is 9000 euro.

Over het FTC programma
Sinds enige jaren faciliteert het Newmancollege de FIRST® Tech Challenge. Jongeren worden uitgedaagd om robots te ontwerpen, bouwen en programmeren. Maar, het event is meer dan dat. Jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar worden gemotiveerd om onderwijs en carrièremogelijkheden in technologie na te streven en hun eigen talent hierin te ontdekken. “De vraag naar technici is en wordt enorm, en we kunnen niet vroeg genoeg beginnen. Het FTC-programma sluit hier naadloos bij aan”, aldus de school.