Afbeelding
Foto: Google Maps

Oplichters richten zich met nepmail op huurders Alwel

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Oplichters hebben het gemunt op huurders van Alwel. Bij de woningcorporatie kwamen meldingen binnen over een nepmail die is verstuurd. Daarin wordt huurders verteld dat Alwel nieuwe bankgegevens heeft voor de betaling van de huur. De mails komen niet van Alwel.

Verschillende huurders van Alwel hebben een valse mail binnen gekregen die afkomstig is van oplichters. Met de mail proberen oplichters huurders te overtuigen om hun huur naar hen over te maken. In de mail wordt aan de lezer verteld dat Alwel een nieuwe accountant heeft, en dat daardoor ook de bankgegevens zijn veranderd. Huurders moeten hun huur voor april aan dat nieuwe rekeningnummer overmaken. “Wij danken u voor uw medewerking om de betaling op tijd op de nieuwe rekening te verrichten. Als u vragen of zorgen heeft over deze veranderingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen”, staat onder de mail geschreven.

Alwel waarschuwt haar huurders voor de mail. Die is namelijk níet afkomstig van de woningcorporatie, en huurders moeten hun huur dan ook absoluut niet naar het rekeningnummer overmaken. “Onze gegevens voor het betalen van uw huur zijn niet veranderd”, aldus Alwel.