Afbeelding
Foto: BredaVandaag

NAC-icoon Hans van den Dungen (61) plots overleden

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - NAC-icoon Hans van den Dungen is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Vele supporters van NAC laten op sociale media hun verbijstering en medeleven zien na het plotselinge overlijden van de oud-speler. 

De ex-(jeugd)speler van de Bredanaars werd gezien als een kind van de club en een jongen van de streek. Maar ook aanvoerder en een verpersoonlijking van de Bredase jaren 80 en begin jaren 90. Daarnaast is Van den Dungen nummer zes aller tijden wat betreft aantal gespeelde wedstrijden in het geelzwart, 361 in totaal. Hierna was hij ook nog in meerdere rollen actief voor de club.

Na zijn carrière in het voetbal zette hij ook nog het bedrijf Dunga op. Het bedrijf adviseert andere bedrijven op het gebied van business development. 

Hij organiseerde ook zakelijke evenementen, zoals het netwerkevenement DungAvenue. Hans van den Dungen werd 61 jaar oud.

Gedenkhoek

NAC heeft inmiddels laten weten dat ze in het hoofdgebouw van het Rat Verlegh Stadion een gedenkhoek gecreëerd hebben waar iedereen de mogelijkheid krijgt om Hans van den Dungen te gedenken. Vandaag is dit mogelijk tussen 15:00 en 18:00 uur en zondag tussen 10:00 uur en 12:00. Maandag en dinsdag is heel de dag de mogelijkheid langs te komen.