Afbeelding
Foto: Peter Visser

Familie Hans van den Dungen: ‘Steunbetuigingen geven ons veel kracht’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De familie van Hans van den Dungen bedankt iedereen voor de steunbetuigingen die zij hebben ontvangen. Het NAC-icoon overleed afgelopen vrijdagnacht in zijn slaap. Zaterdag vindt de uitvaart plaats. 

“Via deze weg willen wij namens de familie iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen die wij hebben mogen ontvangen”, aldus de familie van Hans in een brief op de website van NAC. “De mooie woorden, bloemen, kaarten, de indrukwekkende minuut stilte en het massale applaus in de 61e minuut geven ons veel kracht.”

“Aanstaande zaterdag nemen wij in besloten kring afscheid van mijn man, onze vader, schoonvader en opa. Wij zijn erg vereerd met het initiatief van de NAC-familie om een erehaag te vormen voorafgaand aan de uitvaart.”

Hans wordt gezien als een kind van de club en een jongen van de streek. Maar ook was hij aanvoerder en een verpersoonlijking van Bredase jaren 80 en begin jaren 90. Daarnaast was Van den Dungen nummer zes aller tijden wat betreft aantal gespeelde wedstrijden in het geelzwart, 361 in totaal. Hierna was hij ook nog in meerdere rollen actief voor de club.