Afbeelding
Foto: Silent Muziekbingo

Silent Muziekbingo komt met Pride editie

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De Silent Muziekbingo keert op 14 juni weer terug naar Breda. En voor deze editie heeft de Silent Muziekbingo de handen ineen geslagen met Cheesecake, bekend van de dragshows in Holy Moly. “Dit wordt een avond vol dans, plezier en een overdosis glitter, met niet één, niet twee, maar drie fabulous Dragqueens die het podium zullen betoveren”, aldus de organisatie.

De Silent Muziekbingo op de Havermarkt is een populair evenement. En speciaal vanwege de Pride Month zal er op 14 juni een Pride Editie worden gehouden. ““De LHBTIQ+ gemeenschap heeft de laatste tijd helaas te maken gehad met geweld en bedreigingen. Daarom is het juist nu extra belangrijk om stil te staan bij dit onderwerp en gezamenlijk een krachtig statement te maken”, aldus initiatiefnemer Joey Engelen.

Daarom heeft de organisatie besloten vanaf 9 juni tot 18 juni geld in te zamelen voor een goed doel. Dit goede doel is BO Diversity. Een stichting die opkomt voor de belangen en veiligheid van de queer community in Breda. Doneren doe je via een QR-code op het terras van Suikerkist, Corenmaet en Bruxelles op de Havermarkt. “Als maatschappelijke organisatie hebben we de hulp hard nodig om Breda veilig te maken voor iedereen. Een vervlechting van de horeca branche en maatschappelijke organisaties zoals wij is daarom cruciaal. Samen bereiken we meer”, aldus Eline Kouwenberg van BO Diversity.

De Silent Muziekbingo, alweer toe aan het 4e zomerseizoen op de Havermarkt, staat bekend als een bruisende terrasactiviteit. Het publiek krijgt koptelefoons op en speelt enthousiast muziekbingo, terwijl ze tussendoor getrakteerd worden op verrassend entertainment en spelopdrachten. Tijdens de Pride editie zullen er onder andere optredens zijn van Megan Schoonbrood, Patty Pam Pam em Antonia in de Building van het tv-programma Drag Race Holland!