Afbeelding
Foto: BOOS

Tim Hofman richt zich met BOOS op Bredaas bedrijf: ‘Voor 100.000 euro aan klachten’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Tim Hofman heeft zich met de nieuwste aflevering van het programma BOOS gericht op Restocks. Dat bedrijf waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Breda biedt mensen de mogelijkheid om hun sneakers op een veilige manier te verkopen. Maar BOOS kreeg meer dan 100 klachten van mensen die er hun sneakers verkochten, maar hun geld niet of pas na vele maanden terugkregen. En daarom ging Hofman langs bij het bedrijf.

Restocks is een bedrijf wat fungeert als een tussenpersoon. Mensen kunnen via Restocks hun sneakers op een veilige manier verkopen. Maar veel mensen die er hun schoenen verkochten, kregen niet of niet op tijd hun geld. Op de site van het bedrijf staat dat je je geld altijd binnen 40 dagen hun geld binnen krijgen. Maar BOOS kreeg vele mails binnen waaruit bleek dat het soms wel zes maanden kon duren, of dat bedragen helemaal niet werden uitbetaald.

In de mailbox zaten in totaal 124 klachten over Restocks, bijna allemaal over ontbrekende uitbetalingen. In totaal gaat het om meer dan 100.000 euro wat nog uitbetaald moet worden. Fouad Hamaidouch is de CEO van het bedrijf dat het hoofdkantoor in Breda heeft. Naar dat hoofdkantoor reisde Tim Hofman met zijn programma af. Daar sprak hij met Fouad over de vele klachten over uitbetalingen die bij BOOS binnenkwamen. 

Fouad legt in de aflevering uit dat het bedrijf enorme groei heeft doorgemaakt. En dat is niet ‘helemaal lekker gegaan’, aldus de CEO. Het systeem kon de groei en de vele betalingen niet aan. Daardoor kwamen er achterstanden. Volgens Fouad werkt het bedrijf nu met een nieuw systeem, en is 60 procent van de klachten verholpen. Met 40 procent van de missende uitbetalingen zou het bedrijf nu bezig zijn. Het viel Tim Hofman op dat veel mensen hun geld afgelopen weken toch ineens terug kregen, toen Restocks erachter kwam dat BOOS met de zaak bezig was. Maar volgens de CEO is het toeval dat er afgelopen weken ineens veel mensen zijn uitbetaald, nu BOOS met de zaak bezig is. Volgens Fouad was het bedrijf al sinds begin van dit jaar bezig met de uitbetalingen uitvoeren.

Hofman laat zich met de beloftes op verbetering niet afschepen. Hij dringt erop aan dat mensen nog steeds op hun geld wachten. Wanneer dat wordt uitbetaald, kan de CEO niet zeggen. En dat frustreert Hofman. Zijn conclusie is duidelijk: Restocks is momenteel geen betrouwbaar bedrijf om je schoenen te verkopen. 

Uiteindelijk komt Tim met Fouad tot de oplossing Restocks de openstaande rekeningen van mensen die zich melden binnen 2 weken zal uitbetalen. Dat melden kan via Boos@restocks.net. Ook belooft Fouad eerlijk op de site te gaan zetten dat uitbetaling drie tot zes maanden kan duren.