Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Er wordt gesloopt bij het KPN gebouw, waar 129 appartementen komen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Vanaf Mols parking is het een imposant gezicht: De sloop van een groot deel van het KPN-gebouw. Het monumentale deel van het pand blijft staan en wordt getransformeerd tot 32 appartementen. Het deel dat niet monumentaal is wordt gesloopt, en daar zullen 97 nieuwbouw appartementen komen. Aan straat zal ruimte komen voor horeca, detailhandel en kantoren.

Er wordt hard gewerkt bij het voormalige postkantoor aan de Oude Vest. Daar is een jaar na de start van de verkoop van de woningen nu echt een start gemaakt met de sloop van een groot deel van het pand. 

Het monumentale deel van het gebouw zal blijven staan, maar de rest wordt gesloopt. Daarmee wordt ruimte gemaakt voor de bouw van 97 nieuwbouwappartementen. Het monumentale deel van het pand wordt getransformeerd tot 32 appartementen. Elementen zoals het authentieke trappenhuis en de kenmerkende raampartijen blijven bewaard. In totaal gaat het om 129 wooneenheden, waaronder ook 22 sociale huurappartementen van WonenBreburg. Het goedkoopste koopappartement kost 320.000 euro, en het duurste penthouse kost maar liefst 1,6 miljoen euro. Dat appartement is 260 vierkante meter en beslaat drie verdiepingen. Verder komt er een binnentuin, en in de plint komt ruimte voor verschillende commerciële functies zoals horeca, detailhandel en kantoren. 

Naar verwachting wordt de sloop nog vóór de bouwvakantie afgerond, waarna de aannemer start met de funderingswerkzaamheden.

Afbeelding