Afbeelding
Foto: Singel Samen Loop

Al tientallen Bredanaars trainen gratis samen voor de Singelloop

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Alle Bredanaars in beweging krijgen. Dat is wat de Singelloop Breda graag wil, en daar sluiten sportschool MyHealth en Betrokken Ondernemers Breda zich bij aan. Onder de naam Singel Samen Loop kunnen Bredanaars gratis trainen voor de Singelloop én ontvangen zij een gratis startbewijs. “Al meer dan 70 mensen doen mee. Dat is fantastisch om te zien. In je eentje in beweging komen is soms lastig, maar je merkt dat het lukt wanneer je het samen doet”, vertelt Nicole Wezel van MyHealth trots.

Op 1 oktober vindt de Amgen Singelloop Breda plaats. Met het evenement brengt de organisatie duizenden deelnemers in beweging. Maar als het aan de Singelloop ligt, worden dat er nóg meer. Zo wil het evenement niet dat mensen met een kleine portemonnee vanwege financiële overwegingen niet deelnemen. Daarom besloot voorzitter Willem Butz 100 gratis startbewijzen te doneren aan Quiet Breda. Quiet zet zich in voor de strijd tegen armoede.

Het mooie gebaar van de Singelloop zette veel organisaties in Breda aan het denken. Want als je startbewijzen weggeeft, moet je die Bredanaars dan ook niet helpen met trainen? Zo raakten Betrokken Ondernemers Breda en sportschool MyHealth al snel betrokken bij het initiatief dat de naam Singel Samen Loop is gaan dragen. Inmiddels is Nicole met haar sportschool de kartrekker van de stichting, en volgen dankzij haar inzet al meer dan 70 Bredanaars gratis sportlessen om zich voor te bereiden op de Singelloop. “De Singel Samen Loop past perfect in mijn straatje”, legt zij uit. “Met MyHealth komen we op voor mensen met een laag inkomen. Voor hen is de drempel om te starten met sporten vaak heel hoog. Aan de ene kant omdat starten met sporten heel lastig is wanneer je dat in je eentje moet doen. En aan de andere kant omdat sportlessen of abonnementen op sportscholen vaak duur zijn. Die drempels nemen wij voor ze weg. De Singel Samen Loop is gratis toegankelijk, én zorgt voor verbinding.”

Hoe werkt het
Wie graag gratis wil trainen voor de Singelloop, kan zich aanmelden via MyHealth of de Singel Samen Loop. Deelnemers kunnen kiezen om mee te doen aan een wandel - of een hardloopgroep en kunnen hun eigen afstand kiezen: De 5, 10 of halve marathon. Deelnemen aan de trainingen is gratis, en ook voor het startbewijs betalen 100 deelnemers niets. “Door te sporten in een groep, voel je verbinding. Daar zetten we echt op in. We creëren echt het huiskamergevoel. Bovendien eten we regelmatig samen. Het is dus veel meer dan alleen sport”, legt Nicole uit.

Lisa Hendriks van Betrokken Ondernemers Breda is ontzettend enthousiast over de inzet van Nicole voor de Singel Samen Loop. Betrokken Ondernemers Breda stimuleert Bredase ondernemers om zich in te zetten voor maatschappelijk initiatieven, en daar is de Singel Samen Loop een perfect voorbeeld van. “Naast MyHealth zijn er nog veel meer partners betrokken, bijvoorbeeld als sponsor. Zo krijgen de deelnemers ook een gratis shirt, en zijn er partners die helpen bij de promotie van dit initiatief. Iedere partner zet zijn eigen kracht in om te helpen om deze mensen in beweging te krijgen. Die samenwerking en verbinding is fantastisch om te zien.”

Wie ook weinig te besteden heeft en graag gratis wil trainen en meedoen aan de Singelloop, kan zich nog aanmelden via www.singelsamenloop.nl. Instromen in de lessen is op ieder moment mogelijk.