Afbeelding
Foto: Ulvenhout On Ice

Over 5 dagen opent de schaatsbaan in Ulvenhout weer de deuren

Door: Ingrid Bothe Algemeen

BREDA - Van 16 december tot en met 7 januari 2024 is het Pekhoeveterrein in Ulvenhout weer de plek waar jong en oud zich zullen verzamelen op en rond de tijdelijke ijsbaan van Ulvenhout on Ice. De opening op 16 december wordt, net als bij de eerste editie, om 10.00 uur verzorgd door de 11-jarige Michelle Meeuwesen, Ulvenhouts eigen schaatstalent. “Ons doel is tenslotte om opnieuw een gezellig schaatsfestijn voor met name de jeugd neer te zetten. We zijn superblij dat we dit dankzij onze leveranciers, sponsoren en vrijwilligers ook dit jaar mogelijk kunnen maken.”

Samen plezier maken op en rond het ijs... Dat draagt al op jonge leeftijd bij aan verbinding. En dat is precies het idee achter het initiatief van Stichting Ulvenhout on Ice. In de buurt van de schaatsbaan worden ook dit jaar weer de vertrouwde Ulvenhoutse kerststal en de Wens- en gedachtenboom opgezet. Daarnaast dragen de sfeervolle aankleding door Bert van Leijsen, gezellige muziek, warme chocolademelk en glühwein bij aan de ultieme winterse beleving. “Iedereen is van harte welkom om letterlijk en figuurlijk sfeer te komen proeven. Je hoeft geen entree te betalen om de Ulvenhout on Ice tent binnen te stappen.”

Uitbreiding

“De eerste editie was een groter succes dan we hadden kunnen dromen”, zegt Jordi van Gils, bestuurslid Ulvenhout on Ice. “De vraag was dan ook niet óf we ook dit jaar Ulvenhout on Ice zouden organiseren, maar in welke vorm.” Medebestuurslid Harrie Goos vult aan: “Vorig jaar moesten we soms toegang tot de ijsbaan stopzetten omdat het te druk werd. We hebben dit jaar 30% meer capaciteit, met een bredere schaatsbaan en een grotere buitenbaan. Dit betekent niet alleen dat er meer ruimte is om te schaatsen. Ook kunnen we meer liefhebbers van curling blij maken.”

Investering

Tijdens de eerste Ulvenhout on Ice zijn gaandeweg het evenement al verschillende verbeteringen doorgevoerd. Voor deze tweede editie heeft de organisatie diverse extra investeringen gedaan. Niet alleen in een grotere ijsbaan, maar bijvoorbeeld ook in geluidsbeperkende apparatuur en maatregelen. “We hebben in overleg met JG Sound & Vision een gedetailleerd geluidsplan opgesteld om overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. Want we willen dat Ulvenhout on Ice voor iedereen leuk is.” In de horeca wordt geen wegwerpplastic meer gebruikt. Ook is er geïnvesteerd in 24-uurs bewaking rondom de Ulvenhout on Ice tent, inclusief de kerststal.

Jong geleerd…

De belangrijkste doelgroep voor Ulvenhout on Ice is de jeugd. Harry: “Vorig jaar zochten kinderen van alle leeftijden de ijsbaan op: de allerkleinsten, zeg maar onze ‘boeffies & bengeltjes’, en leerlingen van de Klokkebei en de Rosmolen. Maar ook middelbare en basisscholieren uit Breda en omgeving meldden zich voor een rondje schaatsen; zelfs uit Bavel... Naast vrij schaatsen organiseren we verschillende activiteiten die op specifieke leeftijdsgroepen gericht zijn, zoals Discoschaatsen. Dat was vorig jaar erg populair, dus we adviseren om daar tijdig voor te reserveren. Alle informatie over activiteiten en prijzen staat op onze website.”

Oud gedaan…

“Ulvenhout on Ice denkt niet alleen aan de jeugd. Op het programma staan ook diverse activiteiten voor volwassenen. We sluiten de openingsdag weer af met een après-skiparty, met een legendarische line-up. Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar ik zou niet te lang wachten als je dit niet wilt missen!” Inschrijven voor het curlingtoernooi kan helaas niet meer. Harry: “64 teams hebben zich inmiddels al ingeschreven en we hebben zelfs een wachtlijst.”

In het Ulvenhout on Ice café kunnen bezoekers zich tegoed doen aan een lekker hapje en drankje. De horeca heeft Ulvenhout on Ice in eigen beheer; de catering wordt verzorgd door Coffee Time. Het café is ook de ideale plek voor een kerstborrel met vrienden, familie of collega’s. Harry: “Voor informatie en reserveringen kan contact worden opgenomen via info@ulvenhoutonice.nl.”

In het café vinden 7 januari 2024 overigens, na het Nieuwjaarsconcert van Harmonie ‘Constantia’, ook weer de nieuwjaarsborrel van de Dorpsraad Ulvenhout en de uitreiking van de Ulvenhoutse vrijwilligersonderscheiding, de Platte Buis, plaats.

Oud en Nieuw

Op het programma van Ulvenhout on Ice staan dit jaar een paar nieuwe activiteiten, zoals de Oudejaarsquiz op 28 december en het U’HOOD curlingtoernooi voor jongeren van 12 – 18 jaar op 23 december. Daarnaast keren oude bekenden terug. Het optreden van popkoor Joy was vorig jaar bijvoorbeeld een groot succes. Harry: “Met hun optreden zat de sfeer er meteen in! Gelukkig hebben we de dames bereid gevonden woensdagavond 20 december weer op te treden.” Of de kerststal 24 december weer tot leven komt, moeten we nog even afwachten. Kom zelf vooral kijken. En wie zouden zich 1 januari 2024 aan de Nieuwjaarsduik op het Pekhoeveterrein durven wagen? Kijk voor het volledige programma op de website en socials van Ulvenhout on Ice.

Laagdrempelig

Alles is afgelopen jaar flink duurder geworden. Jordi: “We hebben geprobeerd om Ulvenhout on Ice zo toegankelijk mogelijk te houden. Vrij schaatsen kost €3,-. Met een 12 strippenkaart voor €30,- ben je €6,- voordeliger uit dan wanneer je 12 losse kaartjes koopt. De strippenkaart staat niet op naam en kun je dus met meerdere personen samen gebruiken. Een ritje schaatsen is één knipje. Wil je schaatsen bij ons huren, dan kost dat nog een knipje per keer.”

Vrienden van de ijsbaan

Stichting Ulvenhout on Ice wil dit jaar het concept dat vorig jaar geïntroduceerd is verankeren, zodat het een terugkerende activiteit op de Ulvenhoutse evenementenkalender kan worden. Daarom heeft de stichting diverse sponsorpakketten samengesteld. Kijk voor meer informatie op https://www.ulvenhoutonice.nl/Sponsors-Suppliers/