De mannen van het jazz- en poporkest BOSCO.
De mannen van het jazz- en poporkest BOSCO. Foto: BOSCO

Bredase band BOSCO doet mee tv-programma The Tribute - Battle Of The Bands

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Het jazz- en poporkest BOSCO uit Breda is vanaf 6 januari te zien op nationale televisie in het SBS6-programma The Tribute - Battle Of The Bands. De band van de Bredase trompettist, arrangeur en producent Daan Bogers heeft besloten mee te doen aan deze populaire bandwedstrijd. 

Het was zanger Peter Douglas, die bekend staat om zijn eigen vertolkingen van Frank Sinatra’s muziek, die BOSCO onder de aandacht bracht. Douglas benaderde de band met het idee om deel te nemen aan The Tribute - Battle Of The Bands, dat zijn derde seizoen ingaat.

Primeur

Het optreden van BOSCO, gecombineerd met het eerbetoon aan Frank Sinatra, wordt gezien als een opvallende toevoeging aan het Talpa-programma. Normaal gesproken worden pop- en rockbands gedomineerd in het programma. Dit is ook een primeur, omdat voor het eerst bigbandmuziek te horen zal zijn.

Prijs

Een deskundige jury, bestaande uit Angela Groothuizen, Spike (bekend van Di-Rect), Cesar Zuiderwijk (uit The Golden Earring) en het publiek, zal alle bands beoordelen. De winnaars van het programma krijgen de kans om op te treden in de Ziggo Dome, de grootste concertzaal van Nederland. The Tribute - Battle Of The Bands heeft doorgaans bijna een miljoen kijkers per aflevering.