Afbeelding
Foto: Marcel van Dorst

NAC klopt VVV door goal in laatste seconden van de wedstrijd

Door: Ties de Bakker Algemeen

BREDA - NAC heeft gisterenavond voor de vierde keer op rij een overwinning weten te boeken. Directe concurrent VVV-Venlo werd uiteindelijk met 1-0 verslagen. Aanvoerder Cuco Martina was de gevierde man in het Rat Verlegh Stadion door zijn ploeg in de laatste seconde van de wedstrijd naar de overwinning te schieten.

Na het wegvallen van Roy Kortsmit en Jan van den Bergh vanwege blessures en de schorsing van Manel Royo, moest Jean-Paul van Gastel noodgedwongen drie wisselingen doorvoeren in zijn basiselftal. Tein Troost, die tegen Jong Ajax een prima invalbeurt kende, verdedigde vandaag het doel. Rowan Besselink verving Jan van den Bergh en Martin Koscelnik bezette de plaats van Manel Royo.

Eerste helft

NAC begon sterk aan de wedstrijd en vooral Aimé Omgba zorgde voor dreiging. NAC deelde wel speldenprikjes uit, maar tot echt grote kansen kwam het nog niet. Aan de andere kant werd vrijwel niets weggegeven. Een eerste helft waarin dus niet veel gebeurde.

Tweede helft

De tweede helft begon wel met echte kansen. Eerst caramboleerde de bal bijna via twee VVV’ers in het doel van Delano van Crooij. Even later was Aimé Omgba er gevaarlijk vandoor over de linkerflank. Hij liep de bal uiteindelijk net over de achterlijn, maar NAC werd dus gevaarlijker.

Ook de bezoekers kropen uit hun schulp. Na ongeveer een uur spelen kon invaller Milan Robberechts na gepriegel achterin het doel van Tein Troost onder vuur nemen. De doelman was scherp en keerde de inzet.

Het spel golfde op en neer. Petriot Sejdiu dribbelde door de Limburgse defensie en trof uiteindelijk het zijnet. Aan de andere kant kwam NAC goed weg door wederom een goede redding van Tein Troost.

Slotoffensief

De wedstrijd kabbelde richting het einde, maar dan toch was daar ineens het slotoffensief van NAC. Eerst was het Sigurd Haugen die de bal net enkele centimeters naast kopte. Even later was het Garbett die de bal net te weinig kracht meegaf om de bevrijdende treffer te maken.

Het leek te eindigen in een bloedeloos gelijkspel, totdat aanvoerder Cuco Martina op stond. In de laatste corner van de wedstrijd schoot de aanvoerder de bal na een ouderwetse scrimmage de bal in het doel. Een prachtig slot van een wedstrijd.

Volgende week

Volgende week zaterdag staat de volgende Limburgse ploeg op het programma. In Kerkrade treft NAC de nummer drie van de competitie: Roda JC.