Afbeelding
Foto: NLDA

Koningsdag afgetrapt met Buitengewone Vlaggenparade KMA

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA – Koningsdag 2024 werd vandaag op ceremoniële wijze afgetrapt op het Kasteel van Breda. Tijdens de Buitengewone Vlaggenparade Koninklijke Militaire Academie, werd in het bijzijn van de burgemeester van Breda en de nieuwe commandant Nederlandse Defensie Academie, het appèl bij de cadetten afgenomen. Deze militaire ceremonie is toegankelijk voor publiek.

Tussen 09.00 uur en 09.20 uur was de Stadhouderspoort geopend, waarna om 09.45 uur de Vlaggenparade aanving. Alle bezoekers werden door de bewaking van het terrein gevisiteerd.

Aansluitend aan de ceremonie was er muzikale begeleiding om Koningsdag feestelijk in te zetten. Het programma eindigde om 11.15 uur. Wie meer wilt weten over het Kasteel van Breda, de bakermat van de Nassaus, is van 11.00 tot 14.00 uur welkom bij de expositie van Stichting Historische Verzameling KMA (Wilhelmina paviljoen).

Verbondenheid met het Koninklijk Huis

De Vlaggenparade maakt voor de aspirant-officieren deel uit van hun beroepsvorming tot officier bij de Nederlandse krijgsmacht. Met de Vlaggenparade toont de KMA de verbondenheid met het Koninklijk Huis en de stad Breda.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding