Afbeelding
Foto: Bredavandaag

Breda dooft vanavond de lichten van de Grote Kerk

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Breda zet vanavond de lichten van de Grote Kerk uit. Dat doet de gemeente vanwege Earth Hour. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor natuurbescherming en klimaatverandering.

Tussen 20.30 uur en 21.30 uur zal het donkerder zijn dan normaal in de Bredase binnenstad. Dan worden de lichten van de Grote Kerk een uur lang uitgezet vanwege Earth Hour. Tijdens die internationale actie worden overal ter wereld lichten een uur lang uitgezet om aandacht te vragen voor natuurbescherming en klimaatverandering. 

Wethouder Peter Bakker (klimaat en duurzaamheid) hierover: “Met het uitzetten van de lichten van de Grote Kerk willen we zoveel mogelijk Bredanaars inspireren om ook mee te doen aan Earth Hour. Een uurtje in het donker zal natuurlijk niet meteen onze problemen op het gebied van natuur en klimaat oplossen. Door wereldwijd op hetzelfde tijdstip te verduisteren kunnen we wél laten zien dat we met zijn allen één planeet delen. De schijnwerper zetten op het belang van gezonde natuur en een gezond klimaat. Een moment creëren dat iedereen aanzet om zelf dichtbij huis stappen te zetten die binnen het bereik van ieders mogelijkheden liggen. Dus hierbij roep ik iedereen op om zaterdag tussen 20.30 uur en 21.30 uur de lichten uit te doen!”