Afbeelding
Foto: Michel Claessens

Na gedwongen sluiting mag bedrijfspand aan de Hambroeklaan per direct weer open

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - De huurders van Hambroeklaan 1 hebben dinsdagochtend te horen gekregen dat het gebouw weer open mag. Ruim een week geleden sloot de gemeente Breda het pand omdat er ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van de gemeente niet werd voldaan aan de gestelde brandveiligheidseisen. Maar nu mogen de deuren dus weer open.

Het is inmiddels ruim een week geleden dat het bedrijfspand aan de Hambroeklaan 1 in de Haagse Beemden werd gesloten. De gemeente Breda sloot het pand omdat niet werd voldaan aan de brandveiligheidseisen. Zo was onder andere de brandmeld- en ontruimingsinstallatie buiten werking. De gemeente had daarover eerder al contact opgenomen met de eigenaar van het pand. Maar toen in het weekend van 16 en 17 maart bleek dat de problemen ondanks herhaaldelijke waarschuwingen niet waren verholpen, besloot de gemeente het pand per direct te sluiten.  

De huurders van het pand waren de dupe van de situatie. In het pand zijn onder andere een restaurant, fitness, zwembad, kinderdagverblijf en kapper gevestigd. 

Pand weer open

Dinsdagochtend kregen de huurders het goede nieuws dat zij het pand weer in mogen. De problemen zijn verholpen en na de laatste controle voldeed het pand weer aan alle brandveiligheidseisen, bevestigt de gemeente Breda.