Het personeel van Amphia krijgt gratis koffie.
Het personeel van Amphia krijgt gratis koffie. Foto: Uniek Sporten Brabant

Uniek Sporten zet gratis koffie voor zorgpersoneel Amphia Ziekenhuis Breda

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Uniek Sporten Brabant schenkt het zorgpersoneel van het Amphia Ziekenhuis vandaag een verse kop koffie of cappuccino, gezet door een échte barista. De actie is bedoeld om het zorgpersoneel in aanraking te laten komen met het initiatief. Hiermee brengt Uniek Sporten Brabant de mogelijkheden om te sporten en bewegen voor mensen met een beperking of chronische aandoening onder de aandacht. 

Van 11.00 tot 14.00 uur kan het zorgpersoneel terecht in het personeelsrestaurant voor een gratis kop koffie. Amphia en Uniek Sporten Brabant werken op dit moment al samen. Zo is er de mogelijkheid om patiënten door te sturen naar het platform en wordt er ook een pilot gedraaid met een leefstijlzorgloket. Een medisch specialist kan een patiënt verwijzen naar dit loket. Vanuit het loket wordt de patiënt ondergebracht bij een passende instantie of zorgverlener om te werken aan een gezonde leefstijl.

De actie is onderdeel van een koffietour die Uniek Sporten Brabant houdt langs de Brabantse ziekenhuizen. Het Amphia Ziekenhuis is het derde ziekenhuis dat wordt aangedaan. Eerder werd er koffie uitgedeeld aan het personeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (Den Bosch) en het Elkerliek ziekenhuis (Helmond).

‘Voor het goede werk dat ze doen’

Uniek Sporten Brabant ondersteunt mensen met een beperking bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Brabant is opgedeeld in zeven regio’s met elk een eigen sportloket en meerdere beweegcoaches. Sportloket West-Brabant is een van deze loketten. 

“Mensen die op zoek zijn naar een passende sport kunnen contact opnemen met ons”, vertelt Janine van Gurp, regio-coördinator van het loket West-Brabant. “De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden iedereen met een beperking of chronische aandoening gratis ondersteuning bij het vinden van een passende sport- of beweegactiviteit. Daarnaast ondersteunen ze ook bij andere beweegvragen, zoals het zoeken van een sportmaatje, het aanvragen van sporthulpmiddelen of het zoeken naar financiële voorzieningen.” 

In het ziekenhuis komen dagelijks tientallen tot honderden mensen die baat kunnen hebben bij de hulp van Uniek Sporten Brabant, stelt Van Gurp. “En het zorgpersoneel kan een belangrijke schakel zijn tussen ons en de patiënt. Daarom brengen we ze graag op de hoogte van de mogelijkheden en schenken we ze direct een lekkere kop koffie voor het goede werk dat ze doen.”