Joep Soeters (19) overleed in Oostenrijk nadat hij in een afgrond was gevallen.
Joep Soeters (19) overleed in Oostenrijk nadat hij in een afgrond was gevallen. Foto: Olaf Knook

Herdenkingsplek in het Valkenberg voor verongelukte Joep (19)

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Veel bloemen, lege drankflessen en brandende kaarsjes. Ze liggen bij een opgerichte herdenkingsplek in het Valkenberg ter nagedachtenis aan de verongelukte Joep Soeters. De 19-jarige jongen uit Raamsdonk kwam eerder deze maand om het leven in Oostenrijk nadat hij na een feestje in een afgrond was gevallen.

Aan de rand van Park Valkenberg, in de buurt van de rood-witte vuurtoren, liggen bloemen, drankflessen en kaarsen bij een boom. Ze liggen daar ter nagedachtenis aan Joep Soeters. De 19-jarige uit Raamsdonk overleed deze maand in Oostenrijk toen hij van een brug viel. Reddingswerkers vonden hem vijftig meter lager in de afgrond.

Tekst gaat verder onder de foto


Bij de herdenkingsplek liggen bloemen, drankflessen en kaarsen - Olaf Knook

Familie en vrienden

Het ongeluk gebeurde in de buurt van Mayrhofen, Tirol. Na een feest liep hij in het donker langs een weg. Om een of andere reden viel hij van een brug over de bergrivier Zemmbach. Zijn vrienden sloegen alarm toen ze hem niet meer zagen. Na een korte zoektocht werd het lichaam van Joep teruggevonden. Familie en vrienden hebben nu een herdenkingsplek voor Joep opgericht in Park Valkenberg. Het is niet bekend waarom juist deze plek is gekozen.


De herdenkingsplek voor Joep - Olaf Knook