De Bredase huisartsenpraktijk van Co-Med aan de Essendonk.
De Bredase huisartsenpraktijk van Co-Med aan de Essendonk. Foto: Google Earth

Deel huisartsenketen Co-Med failliet, gevolgen voor Breda onduidelijk

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Een zusterbedrijf van de commerciële huisartsenketen Co-Med is vanochtend failliet verklaard door de rechtbank in Maastricht. Dat meldt EenVandaagHet hoofdkantoor van Co-Med is gevestigd aan de Essendonk in Breda, waar ze ook een praktijk hebben. Het is nog niet duidelijk wat dit faillissement voor de patiënten betekent.

Het faillissement van een deel van Co-Med is aangevraagd door oud-medewerkers, waaronder een basisarts en een groep doktersassistentes. Ze eisen samen tonnen aan achterstallige betalingen van de huisartsenketen, waarvan sommigen al sinds november wachten op betaling. Tien doktersassistenten werkten bij het centrale klantcontactcentrum van Co-Med. De bedragen variëren tussen de 10.000 en 50.000 euro.

Eerder in opspraak

Het is nog niet bekend wat het faillissement betekent voor de patiënten van verschillende praktijken van Co-Med, zoals in Eindhoven, Helmond, Tilburg en Breda. Co-Med heeft de afgelopen jaren diverse praktijken overgenomen van stoppende huisartsen. Het bedrijf is eerder in opspraak geraakt. De Bredase SP begon in oktober vorig jaar een meldpunt voor alle klachten van de huisartsenketen.